Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συγχώρεση

Και να μαι τώρα ελεύθερος. Απαλλαγμένος. Χωρίς το βαρύ φορτίο στους ώμους μου. Τα χέρια μου είναι ελεύθερα να κινηθούν, να χορέψουν στον αέρα, να αγκαλιάσουν να γνέψουν. Να στείλουν μήνυμα απελευθέρωσης.Υπάρχουν ακόμη τα σημάδια από τα σχοινιά του μίσους, αλλά ο χρόνος θα τα εξαφανίσει. Δεν θέλω να έχω πια δεμένα χέρια. Δεμένα ίσον κομμένα. Και εγώ είμαι άνθρωπος. Με όλα τα καλά και όλα τα κακά. Είμαι ύλη αλλά και πνεύμα. Μάζα και ενέργεια. Αμετάβλητα και τα δύο, με βάση τη φυσική. Απαραίτητα και τα δύο για την ύπαρξη. Ύπαρξη. Τι λέξη και αυτή. Τι τέλεια πλασμένη.

Όμως μέσα σε όλα αυτά έχει παρεισφρήσει κάτι κακό. Ο νους. Ο ραδιούργος νους που θέλει πάντα να βάζει το χεράκι του στις ανθρώπινες υποθέσεις. Θέλεις να αγαπήσεις και σου στέλνει το μίσος. Θές να μισήσεις και σου στέλνει την αγάπη. Θες να τραγουδήσεις και σου στέλνει τον περιορισμό. Αυτόματα. Σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Είσαι στο τώρα και σε πετάει στο μέλλον και το παρελθόν. Δεν σε αφήνει να νοιώσεις τον αέρα της ελευθερίας. Της ελεύθερης βούλησης.

Όμως είσαι και πνεύμα. Είσαι ενέργεια. Δεν περιορίζεσαι. Αυτός το ξέρει και ξεφυσά σαν τρελός. Σε περικυκλώνει. Σε βομβαρδίζει με σκέψεις, συναισθήματα, αμφιβολίες. Τρέχεις να ξεφύγεις και σε προσπερνάει. Όμως δεν έχει καταλάβει ένα πράγμα. Ότι όλα αυτά που δημιουργεί είναι ψεύτικα. Δεν υπάρχει μίσος, αμφιβολία, αλλά μόνο ένα πράγμα που δεν μπορεί να το νικήσει. Το είναι μας. Ο εσωτερικός μας εαυτός. Αυτός είναι η άσβεστη φλόγα που καίει. Αυτός είναι η πηγή της ελεύθερης ζωής.

Είμαστε πλασμένοι από αγνά καθαρά αμόλυντα υλικά. Η ροπή μας είναι προς το καλό, προς την αγάπη, προς την ευδαιμονία. Το κατανόησα. Για αυτό είμαι ελεύθερος. Αγαπώ, συγχωρώ, κάνω ότι θα ήθελα να εισπράξω για να νιώσω την ευτυχία. Καθρεφτίζω στους άλλους αυτά που ποθώ να έχω για να είμαι ευτυχισμένος. Και όλο αυτό το καθρέφτισμα θα μου γυρίσει πίσω. Και με τόκο. Είμαι ευτυχισμένος. Έχω σκοτώσει το νου και πορεύομαι τραγουδώντας.

Παπαχριστοδούλου Θοδωρής

Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π - ΤΗΛ: 210-5983670 - ΚΙΝ: 6982-511377 - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/09/blog-post_22.html#sthash.c7Zr9u8J.dpuf
Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώσηΠηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας