Σελίδες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ζώδια - Κρύσταλλοι & Αιθέρια έλαια

Κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται σοβαρά με το ζώδιο τους και τις πλανητικές επιρροές και κάποιοι άλλοι απλά το διασκεδάζουν, είτε ανήκετε στην μία κατηγορία είτε στην άλλη, μπορείτε να διαλέξετε και να φέρετε πάνω σας, κρυστάλλους και πέτρες που είναι αρμονικοί με την ημερομηνία γέννησης σας.

Ο καθορισμός του κρυστάλλου του κάθε ζωδίου εξαρτάται από τη θέση των πλανητών, το μήνα του ζωδίου, τον κυβερνόντα πλανήτη, την ημερομηνία γέννησης και από τις δονήσεις του κρυστάλλου σε σχέση με τα γενικά χαρακτηριστικά. Κάποιοι κρύσταλλοι ενισχύουν τις καλές ποιότητες του ατόμου ενώ κάποιοι άλλοι κρύσταλλοι βοηθούν στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιρροών κάποιων πλανητών.

Υποκατηγορίες

Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Άρης
Χρώμα: Κόκκινο
Ημέρα: Τρίτη
Χαρακτηριστικά: Επίμονος & θαρραλέος
Κρύσταλλοι: Αιματόλιθος, Αιματίτης, Διαμάντι, Ίασπις, Καρνεόλη, Ρουμπίνι, Χαλαζίας.
Αιθέρια Έλαια: Δεντρολίβανο, Φύλλα Φασκόμηλου, Γεράνι και Μέντα.
Κριός
Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη και ως εκ τούτου, όσοι γεννήθηκαν στον Κριό είναι φλογεροί και ισχυρογνώμων. Εφευρετικοί, παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί, ενθαρρύνουν τους φίλους τους και έχουν πάντα μια καλή επιχειρηματική ιδέα. Ξεκινάνε με ενθουσιασμό κάθε νέο τους εγχείρημα όμως σπάνια το ολοκληρώνουν λόγω της επιθετικότητας τους και της οξύθυμης τους φύση. Το αιθέριο έλαιο του Χαμομηλιού, της Λεβάντας, της Μαντζουράνας, του Τριαντάφυλλου και της Μέντας μπορεί να βοηθήσει έναν Κριό να διατηρεί τη ψυχραιμία του και να είναι ήρεμος. Ίασπις και Χαλαζίας είναι οι κρύσταλλοι που μπορούν επίσης να βοηθήσουν.
Οι Κριοί είναι γεννημένοι πολεμιστές. Αγαπούν μια καλή μάχη, διαθέτουν αγωνιστικό πνεύμα και θάρρος, όμως κάποιες φορές λόγω της ανυπομονησίας τους και της υπερβολής τους κάνουν λάθη που μπορεί να τους στοιχίσει τη νίκη. Ο Αιματίτης σε συνδυασμό με τα αιθέρια έλαια του Γερανιού, του Ξύλου Κέδρου, του Σανταλόξυλου και του Νερολί θα βοηθήσει τον Κριό να χρησιμοποιήσει τα προσόντα του και τα όπλα του με σοφία.
«Είμαι» είναι η λέξη που αντιπροσωπεύει τον Κριό, και πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Άτομο ανεξάρτητο που καθοδηγείτε από τις επιθυμίες του. Αν και φημίζεται για την τόλμη και την αυθάδεια του, στην πραγματικότητα είναι αρκετά ντροπαλός μέχρι να γνωρίσει καλά να εμπιστευτεί κάποιον. Ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να εκδηλωθούν με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων του Γερανιού, του Γιασεμιού, του Κυπαρισσιού, της Αγγελικής, του Ροδόξυλου, του Πατσουλί και του Σανταλόξυλου. Κατάλληλος κρύσταλλος ο Χαλαζίας.
Απολαμβάνουν την ταχύτητα, τα αθλήματα και τους αγώνες. Ο αθλητισμός στηρίζει την υγιή ροή της ενέργειας ενός Κριού, ενώ η έλλειψη άσκησης τον κάνει εκκεντρικό και οξύθυμο. Τα αιθέρια έλαια του Βασιλικού, του Μαύρου Πιπεριού, του Αρκεύθου, του Ευκαλύπτου, του Κάρδαμου, του Λεμονιού, του Γερανιού, του Γκρέιπφρουτ, της Μέντας, του Δεντρολίβανου και του Φασκόμηλου σε συνδυασμό με τον Αιματόλιθο και την Καρνεόλη υποστηρίζουν και ενισχύουν τη δύναμη και το σθένος του.
Επαγγελματικά οι Κριοί είναι δημιουργικοί και πρωτότυποι και τους συναντάμε συχνά ως επιχειρηματίες, εφευρέτες, διευθύνοντες σύμβουλοι και αθλητές. Τα αιθέρια έλαια που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα τους είναι το Δεντρολίβανο, το Νερολί, το Μελισσόχορτο, η Λουΐζα, η Μέντα, ο Βασιλικός, το Λιβάνι, το Πορτοκάλι, η Κανέλα, το ylang ylang και το Γαρύφαλλο. Ο κρύσταλλος Καρνεόλη θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα και θα προσελκύσει την επιτυχία.

Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Αφροδίτη
Χρώμα: Πορτοκαλί – Κόκκινο, Πράσινο, Κίτρινο και Γήινες αποχρώσεις.
Ημέρα: Παρασκευή
Χαρακτηριστικά: Κοινωνικός & ασφαλής
Κρύσταλλοι: Σμαράγδι, Καρνεόλη, Κοράλλι, Γρανάτης, Αχάτης, Τουρμαλίνη πράσινη, Νεφρίτης, Χρυσόπρασος, Αβεντουρίνη πράσινη, Ζαφείρι, Μαλαχίτης, Χαλαζίας, ροζ & πράσινος Χαλαζίας, Αζουρίτης και Φεγγαρόπετρα.
Αιθέρια Έλαια: Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Λεβάντα, Σανταλόξυλο και Λεμόνι.
Τυχεροί Αριθμοί: 6 & 4
Ταύρος
Γειωμένος, πρακτικός, σταθερός, αμετάβλητος, επίμονος και ξεροκέφαλος. Ευτυχώς όμως, με την Αφροδίτη, κυβερνήτη του, είναι ταυτόχρονα ευαίσθητος, ερωτικός, λάτρης της ευχαρίστησης και της απόλαυσης. Απολαμβάνει με την ίδια ευχαρίστηση ένα καλό φαγητό, ένα τραγούδι, μια θεατρική παράσταση, ένα όμορφο τοπίο. Ρήμα που τον χαρακτηρίζει, «έχω». Ο ταύρος αναζητά την αρμονία και τον αισθησιασμό και τα απολαμβάνει και τα δύο στην υπερβολή. Είναι άνθρωπος της αφής και αγαπάει το τρυφερό και στοργικό άγγιγμα. Τα αιθέρια έλαια που υποστηρίζουν την αισθησιακή του φύση είναι κατεξοχήν αφροδισιακά, το γιασεμί, νερολί, πατσουλί, το τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο, ylang ylang και το μαύρο πιπέρι. Ο Γρανάτης, το Κοράλλι, ο ροζ Χαλαζίας, το Σμαράγδι και η Φεγγαρόπετρα είναι οι κρύσταλλοι που του ταιριάζουν.
Ο ταύρος όμως ξεχνάει τη γλυκύτητα του και την ευαισθησία του πολλές φορές και γίνεται πεισματάρης, τεμπέλης και αρνητικός σε οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή του. Όταν θέσει έναν στόχο ή αναλάβει μια εργασία τότε συγκεντρώνεται ολοκληρωτικά σε αυτήν και εργάζεται τόσο επίμονα που τις περισσότερες φορές δεν δέχεται να ακούσει τις προτάσεις των άλλων. Η ανυποχώρητη αυτή αποφασιστικότητα του, τον καθιστά πρακτικά δύσκολο συνάδελφο, σκληρόκαρδο και άκαμπτο. Αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν τον ταύρο να είναι λιγότερο ισχυρογνώμων είναι το λεμόνι, η μέντα, το πεύκο, χαμομήλι, η μαντζουράνα, νερολί, η λεβάντα και το vetiver. Οι ταύροι τείνουν να φέρουν ένα μεγάλο μέρος του άγχους τους και της έντασης στους ώμους και στον λαιμό τους. Είναι επιρρεπείς σε πονόλαιμο, ωτίτιδες, πονοκεφάλους και δυσκαμψία στο λαιμό. Η ανάγκη τους να ευχαριστούν συνέχεια τους άλλους ανθρώπους και η ευθύνη που νιώθουν ότι πρέπει να τους απαλύνουν από τα συναισθηματικά τους προβλήματα, τους επιβαρύνει το άνω μέρος του σώματός τους. Έλαια που ανακουφίζουν τους μυϊκούς πόνους, την ακαμψία, τον πονόλαιμο και το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα είναι ο ευκάλυπτος, το τζίντζερ, η άρκευθος, λεβάντα, λεμόνι, το μαύρο πιπέρι, χαμομήλι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο. Κρύσταλλοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία και μασάζ είναι η Καρνεόλη, ο Αχάτης και ο Λάπις Λαζούλι. Αιθέρια έλαια που βοηθούν στην ανακούφιση των πονοκεφάλων του ταύρου είναι το γιασεμί, ο ευκάλυπτος, η μέντα, λεβάντα, δεντρολίβανο, άρκευθος, το μελισσόχορτο, τριαντάφυλλο, φύλλα φασκόμηλου και το λεμόνι, σε συνδυασμό με κρύσταλλο Καρνεόλης, Χαλαζία, ροζ και πράσινου Χαλαζία.
Ο Ταύρος αναζητάει μία καριέρα που θα του παρέχει οικονομική ασφάλεια, ελεγχόμενο περιβάλλον, μεθοδική εργασία και σταθερότητα. Ο Γρανάτης, το Κοράλλι, ο Αχάτης και η πράσινη Αβεντουρίνη είναι οι κρύσταλλοι που μπορούν να ενισχύσουν την επιτυχία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να προσελκύσουν τον πλούτο κα την αναγνώριση. Έχοντας την επιρροή της Αφροδίτης, ο ταύρος μπορεί επίσης, να ασχοληθεί με την τέχνη, την μουσική, την κηπουρική, την μαγειρική και να είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Κρύσταλλος τους η Καρνεόλη, η πράσινη Αβεντουρίνη, ο Μαλαχίτης, ο Αχάτης και η Τουρμαλίνη.

Στοιχείο: Αέρας
Πλανήτης: Ερμής
Χρώμα: Πορτοκαλί
Ημέρα: Πέμπτη
Χαρακτηριστικά: Σοφία & ικανοποίηση
Κρύσταλλοι: Αχάτης, Κιτρίνη, Μάτι της Τίγρης, Μαργαριτάρι, Φεγγαρόπετρα, Οπαλίτης, Κεχριμπάρι, Ροζ Τουρμαλίνη, Αλεξανδρίτης.
Αιθέρια Έλαια: Δεντρολίβανο, Κυπαρίσσι, Κανέλα, Σανταλόξυλο, Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Μέντα
Δίδυμοι
Ζώδιο του αέρα, ευμετάβλητο και ουδέτερης πολικότητας. Τα άτομα γεννημένα στο ζώδιο των Διδύμων είναι ευφυείς, φιλόδοξοι, επινοητικοί, ομιλητικοί, συλλέκτες πληροφοριών, με έφεση στην μάθηση και στην γνώση, ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, εύγλωττοι, γενναιόδωροι, φιλελεύθεροι και ευέλικτοι. Ρήμα που τους χαρακτηρίζει είναι «Εγώ Νομίζω». Χάρη στον κυβερνήτη τους τον Ερμή, είναι έξυπνοι, περίεργοι και πρόθυμοι να μάθουν και να συμμετέχουν με το ανακριτικό τους ύφος σε έξυπνες συζητήσεις. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να υποστηρίξουν το ανήσυχο μυαλό τους και να τους βοηθήσουν να επικεντρωθούν στις σκέψεις τους είναι το γκρέιπφρουτ, ο βασιλικός, το περγαμόντο, το δεντρολίβανο, το κυπαρίσσι, το τζίντζερ, το ξύλο κέδρου και η κανέλα. Κατάλληλες ενεργειακές πέτρες είναι ο Αχάτης, το Κεχριμπάρι, το Μάτι της Τίγρης και η Καρνεόλη.
Οι Δίδυμοι έχουν διττό χαρακτήρα, και ακόμα και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι ποια πλευρά τους θα είναι εμφανής. Έχουν την ικανότητα να δουν και τις δυο πλευρές ενός επιχειρήματος και να τις υποστηρίζουν και τις δύο ταυτοχρόνως. Μπορούν να είναι είτε πνευματώδες και έξυπνοι ομιλητές είτε επιπόλαιοι και κουτσομπόληδες. Είναι γοητευτικοί και κοινωνικοί, κάνουν εύκολα φίλους, τους αρέσει να διασκεδάζουν αλλά σύντομα βαριούνται. Επειδή λειτουργούν περισσότερο με το μυαλό και λιγότερο με τα συναισθήματα τους, πολλές φορές γίνονται εγωκεντρικοί και εγωιστές. Έχουν το χάρισμα όμως να είναι συμπαθείς, εγκάρδιοι και χαρισματικοί με αποτέλεσμα οι γύρω τους να αποδέχονται και τις δύο φύσεις των Διδύμων. Τα αιθέρια έλαια που θα εξισορροπήσουν τα κέντρα τους και θα συνδέσουν τις δύο φύσεις τους είναι το σανταλόξυλο, η λεβάντα, το χαμομήλι, το νερολί, το γιασεμί, το γεράνι, το τριαντάφυλλο, ο μύρος, ο άρκευθος και το βετιβέρ. Η Ροζ Τουρμαλίνη, ο Ροζ Χαλαζίας, ο Οπαλίτης, το Μαργαριτάρι και η Φεγγαρόπετρα είναι κρύσταλλοι που θα ενισχύσουν την γοητεία τους, και θα προσελκύσουν την αγάπη.
Σωματικά οι Δίδυμοι συνδέονται με το νευρικό σύστημα, τα χέρια, τους ώμους, το στήθος, τα πλευρά και τους πνεύμονες. Αν και το κύριο χαρακτηριστικό σωματότυπου των Διδύμων είναι ψηλόλιγνοι, εντούτοις χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ποιότητα του φαγητού τους.
Υποστηρίζουν την επιθυμία τους να έχουν δύο από όλα. Λαμβάνουν και απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας, και αγαπούν να είναι το επίκεντρο της παρέας. Συχνά ακολουθούν μια καριέρα που ασχολείται την έρευνα, τις εκδόσεις, τις γλώσσες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη μουσική και την παροχή συμβουλών. Αγαπούν την τεχνολογία και τις νέες εφευρέσεις. Θεωρείτε από τα πιο κατάλληλα ζώδια για ηγετική θέση, μιας και έχει την ικανότητα να βρίσκει νέες ιδέες επιχειρηματικής ανάπτυξης καθώς και να προσελκύει τον πλούτο. Όποια καριέρα πάντως και να ακολουθήσουν, δεν θα δεσμευτούν ποτέ ισόβια στην ίδια εργασιακή θέση. Οι κρύσταλλοι που θα ενισχύσουν την επαγγελματική τους καριέρα και θα προσελκύσουν την ευημερία είναι το Μάτι της Τίγρης, ο Αχάτης, η Πράσινη Αβεντουρίνη, ο Πράσινος Ίασπις και η Κιτρίνη σε συνδυασμό με αιθέριο έλαιο της κανέλας και της μέντας.

Στοιχείο: Νερό
Πλανήτης: Σελήνη
Χρώμα: Πορτοκαλί- Κίτρινο
Ημέρα: Δευτέρα
Χαρακτηριστικά: Φιλειρηνικός & γαλήνιος
Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, Σεληνίτης, Χαλαζίας, Οπαλίτης, Σμαράγδι Πράσινο, Ροζ Φθορίτης, Ροζ Χαλαζίας, Καρνεόλη, Ίασπις, Ρουμπίνι
Αιθέρια Έλαια: Χαμομήλι, Τριαντάφυλλο, Κυπαρίσσι, Μελισσόχορτο, Γεράνι, Ylang-Ylang
Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος, συναισθηματικός, ντροπαλός, κυκλοθυμικός, φιλόξενος και με κατανόηση. Ρήμα που τον αντιπροσωπεύει: Αισθάνομαι. Αγαπάει πολύ την οικογένεια και επιζητά την ασφάλεια μέσα στο σπίτι του. Κυβερνάται από τη Σελήνη και ως εκ τούτου είναι σε αρμονία με τις σεληνιακές παλίρροιες. Η επίδραση της Σελήνης είναι διαφορετική για τον κάθε Καρκίνο, για αυτό πρέπει ο Καρκίνος να κρατήσει το δικό του σεληνιακό ημερολόγιο για να μπορέσει κατανοήσει τις επιρροές της Σελήνης πάνω του και να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Είναι υπερήφανος για την εμφάνιση του και για το σπίτι του. Οι παραδόσεις είναι πολύ σημαντικές για αυτόν και στο σπίτι του θα βρείτε πολλές οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνηστικά από το παρελθόν του. Το μεγαλύτερο του προσόν είναι η επιμονή που ταυτόχρονα όμως είναι και η μεγαλύτερη του αδυναμία, μιας και επιμένει να ζει στο παρελθόν και όχι στο παρόν. Τα έλαια που θα βοηθήσουν τον Καρκίνο να αφήσει πίσω το παρελθόν του είναι το λιβάνι, το κυπαρίσσι, το τριαντάφυλλο, το αγιόκλημα και το πατσουλί. Σε συνδυασμό με ροζ χαλαζία, αχάτη κόκκινο και χαλαζία χιονιού.
Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού, και αυτό σε συνδυασμό με τη Σελήνη τον κάνουν υπερευαίσθητο και συναισθηματικό. Του αρέσει να εκφράζει τα συναισθήματα του, να δείχνει τι αισθάνεται, να κλαίει και να γελάει. Όταν όμως νιώσει ότι απειλείται υποχωρεί και κλείνεται στο ¨καβούκι¨ του. Έλαια που θα τον βοηθήσουν να έχει καλή διάθεση, είναι το δεντρολίβανο, το μελισσόχορτο, το λεμόνι, ο βασιλικός, το σανταλόξυλο και το μαύρο πιπέρι. Κρύσταλλοι που μπορούν να συνδυαστούν είναι ο οπαλίτης, η φεγγαρόπετρα και η καρνεόλη.
Ο Καρκίνος είναι συμπονετικός, ευγενής, προστατευτικός , γεμάτος αγάπη, στοργή και φροντίδα. Υπό απειλή, όμως ο Καρκίνος θα κλειστεί μέσα στο σπίτι του-στο καταφύγιο του και θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας για όλα τα μέλη της οικογένειας του. Τα αιθέρια έλαια που δημιουργούν ατμόσφαιρα ηρεμίας και ειρήνης είναι το χαμομήλι, το μελισσόχορτο, το σανταλόξυλο, το γεράνι, η λεβάντα, το νερολί, το ylang-ylang και το vetiver. Κρύσταλλοι που συνδυάζονται είναι ο ασβεστίτης λευκός, ο χαλαζίας χιονιού, ο σοδαλίτης, ο αχάτης κόκκινος, ο χαλαζίας και η καρνεόλη.
Ο Καρκίνος είναι το αστρολογικό σύμβολο της μητρότητας, με αποτέλεσμα σε όλες του τις σχέσεις να συμπεριφέρεται ως μητέρα και να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης. Έλαια που θα βοηθήσουν τον Καρκίνο να είναι πιο ανεξάρτητος και να δημιουργεί υγιείς σχέσεις είναι το τριαντάφυλλο, το γεράνι, το φασκόμηλο, το νερολί, το γιασεμί και το λιβάνι. Κρύσταλλοι που ενισχύσουν τον αυτοσεβασμό και τη διάθεση του για ανεξαρτησία είναι ο ίασπις, ο χαλαζίας, το ρουμπίνι και ο σοδαλίτης.
Συχνά ο Καρκίνος υποφέρει από στομαχόπονους και πεπτικές διαταραχές. Τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην πέψη είναι η μέντα, το περγαμόντο, ο μάραθος, το δεντρολίβανο, η μαντζουράνα, το χαμομήλι, το θυμάρι, ο άνηθος και το λεμόνι. Κρύσταλλοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι ο χαλαζίας, ο ίασπις, ο πράσινος χαλαζίας και η καρνεόλη.
Του αρέσει το καλό φαγητό και ασχολείται πολλές ώρες δημιουργώντας γαστρονομικές απολαύσεις. Για αυτό και ένα από τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι σεφ. Επίσης μπορεί να εργαστεί ως νοσηλευτής, παιδαγωγός, δάσκαλος, μαία, βιβλιοθηκάριος, αρχαιολόγος και ιστορικός. Οικονομικά ο Καρκίνος είναι μόνιμα ανασφαλής, για αυτό και κάνει πάντα οικονομία και αποταμιεύει χρήματα για να εξασφαλίσει άνεση στο μέλλον του. Τα αιθέρια έλαια που θα τον χαλαρώσουν από το φόβο του για το μέλλον είναι το φασκόμηλο, η μαντζουράνα, η λεβάντα, το χαμομήλι, το λιβάνι, το γεράνι, το γιασεμί, το μελισσόχορτο και το κυπαρίσσι. Κρύσταλλοι που προσελκύουν την ευημερία και την επαγγελματική επιτυχία είναι η καρνεόλη, το ρουμπίνι, η φεγγαρόπετρα, το σμαράγδι και ο πράσινος χαλαζίας.

Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Ήλιος
Χρώμα: Κίτρινο-Χρυσό
Ημέρα: Δευτέρα
Χαρακτηριστικά: Αγνότητα & αισιοδοξία
Κρύσταλλοι: Μάτι της Τίγρης, Κιτρίνη, Καρνεόλη, Όνυχας, Σιδηροπυρίτης, Περίδοτο, Ηλιόλιθος, Ρουμπίνι, Οψιδιανός, Χαλαζίας.
Αιθέρια Έλαια: Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Πιπερόριζα, Γαρύφαλλο, Λεβάντα, Μύρο, Μελισσόχορτο, Νερολί
Λέων
Ο Λέων είναι ζώδιο της φωτιάς, της θετικής πολικότητας και κυβερνάται από τον Ήλιο. Σύνθημά του το «Θα». Ο Λέων είναι μια ανοιχτή καρδιά, ένα μεγάλο χαμόγελο, ένας πιστός φίλος και ένας άξιος ηγέτης. Παθιάζεται και αφοσιώνεται σε ότι τον ενδιαφέρει. Αν και τους αρέσει να είναι το κέντρο του κόσμου και να ξεχωρίζουν, αρκετοί είναι οι Λέοντες που αισθάνονται αποξενωμένοι και ντροπαλοί. Επιθυμούν τη λάμψη, την αναγνώριση, το σεβασμό και το θαυμασμό προς το πρόσωπό τους. Είναι περήφανοι, άφοβοι, γενναιόδωροι, καλόκαρδοι, ρομαντικοί, ιδεαλιστές και δίκαιοι. Τους αρέσει η πολυτέλεια και ευχαριστιούνται να ζουν σαν βασιλιάδες. Λατρεύουν το μοβ χρώμα και το χρυσό. Αιθέρια έλαια που υποστηρίζουν την αρχοντική του διάθεση είναι το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το νερολί, το λιβάνι, το μύρο, το γαρύφαλλο, το σανταλόξυλο και το μελισσόχορτο. Κρύσταλλοι που ενισχύουν είναι η κιτρίνη και το μάτι της τίγρης.
Η δομή της οικογένειας είναι πολλή σημαντική για τους Λέοντες. Όταν είναι παιδιά έχουν ανάγκη να νιώθουν ασφάλεια και προστασία μέσα στο σπίτι τους. Επίσης τα «λιονταράκια» παιδιά λατρεύουν να ασχολούνται αρκετές ώρες με τα παιχνίδια τους και το παιχνίδι γενικά. Όταν ο Λέοντας πλέον ενηλικιωθεί και δημιουργήσει τη δική του οικογένεια τότε είναι αυτός που θα την προστατεύσει. Η αφοσίωση, η καλοσύνη, το ευ αγωνίζεσθε και η δίκαιη συμπεριφορά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον Λέοντα. Τα αιθέρια έλαια που ενθαρρύνουν την καλοσύνη του Λέοντα και ενισχύουν τη γενναιοδωρία του πνεύματος του είναι η λεβάντα, το κυπαρίσσι, το γεράνι, το χαμομήλι, η κανέλα και το λιβάνι, και οι ιδανικοί κρύσταλλοι είναι η καρνεόλη, το μάτι της τίγρης και ο αχάτης.
Σωματικά οι Λέοντες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καρδιά τους, την πλάτη τους και τη σπονδυλική τους στήλη. Αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν τους πόνους της πλάτης είναι ο ευκάλυπτος, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, η καμφορά, η πιπερόριζα, η μέντα και το λεμόνι. Έλαια που μπορούν να τονώσουν την καρδιά του είναι το τριαντάφυλλο, το γλυκάνισο, το μελισσόχορτο, η μαντζουράνα, το κύμινο και η αγγελική. Κρύσταλλοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόληψη και θεραπεία είναι ο χαλαζίας, η καρνεόλη και ο αχάτης.
Οι Λέοντες θέλουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Είναι ρομαντικοί και γοητευτικοί και λατρεύουν τους επαίνους και τις φιλοφρονήσεις. Είναι γενναιόδωροι, ειλικρινείς, έντιμοι, πιστοί και πρόθυμοι να πολεμήσουν για να σας κατακτήσουν. Όταν όμως σε μια σχέση νιώσουν ότι δεν παίζουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο τότε θα βγουν για κυνήγι. Οι Λέοντες αν και αφοσιώνονται σε μια σχέση δεν παύουν να απολαμβάνουν τη συγκίνηση του κυνηγιού για αυτό και τα έλαια που μπορούν να κρατήσουν σε ισορροπία την αφοσίωση με τη συγκίνηση είναι το τριαντάφυλλο, το ylang ylang, το γιασεμί, το μαύρο πιπέρι, το φασκόμηλο, το νερολί, το πατσουλί, το σανταλόξυλο και η κανέλα. Αχάτης, ίασπις, οψιδιανός και χαλαζίας είναι οι κατάλληλοι κρύσταλλοι.
Επαγγελματικά είναι γεννημένοι ηγέτες. Φιλόδοξοι, παθιασμένοι και αποφασισμένοι να πετύχουν όποιο στόχο θέσουν. Η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους κάποιες φορές τους κάνει να φαίνονται αυταρχικοί. Πολλοί Λέοντες είναι διευθύνοντες σύμβουλοι ή και πρόεδροι των εταιρειών τους. Επειδή δεν φοβούνται τον κίνδυνο, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη χρηματιστηριακή αγορά και στις επενδύσεις. Η υπερηφάνεια, το χιούμορ, η δημιουργική τους φαντασία τους βοηθούν να λάμψουν ως ηθοποιοί, συγγραφείς ή καθηγητές. Τα αιθέρια έλαια που ενισχύουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και την επιτυχία τους είναι το τζίντζερ, το γιασεμί, το μελισσόχορτο, το μαύρο πιπέρι, και το λιβάνι. Η κιτρίνη, το μάτι της τίγρης, η καρνεόλη και ο αχάτης θα προσελκύσουν την επιτυχία και την ευημερία.

Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Ερμής
Χρώμα: Κίτρινο-Πράσινο
Ημέρα: Πέμπτη
Χαρακτηριστικά: Σταθερότητα & εμπιστοσύνη
Κρύσταλλοι: Αμαζονίτης, Κιτρίνη, Πράσινος Νεφρίτης, Πράσινος Χαλαζίας, Αμέθυστος, Ζαφείρι, Σμαράγδι, Περίδοτο, Ίασπις, Γρανάτης, Αχάτης, Χαλαζίας.
Αιθέρια Έλαια: Λεβάντα, Χαμομήλι, Λεμόνι, Θυμάρι, Βασιλικός
Παρθένος
Ζώδιο της γης, συνδεδεμένοι με τον πλανήτη Ερμή. Οι Παρθένοι είναι γειωμένοι, πρακτικοί, λογικοί, επίμονοι, τυπικοί, σχολαστικοί, τελειομανείς αλλά και αρκετά ευέλικτοι. Το ρήμα που τους αντιπροσωπεύει είναι το «αναλύω». Ενθουσιάζονται με κάθε νέα εργασία που θα αναλάβουν. Θα ασχοληθούν με λογική και αγάπη και χωρίς εγωισμό. Όσο περίπλοκη και εάν είναι η εργασία, με τις ιδιοφυείς ερωτήσεις τους και με την λεπτομερή έρευνά τους, θα βρουν τον σωστό τρόπο ώστε στο τέλος να απολαύσουν το αποτέλεσμα. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να ενισχύσουν την οξύτητα των Παρθένων είναι το δεντρολίβανο, η μέντα, το λεμόνι, η λουΐζα, ο βασιλικός και το μαύρο πιπέρι.
Οι Παρθένοι φημίζονται για τη τακτικότητα τους και τη σχολαστικότητα τους. Αγαπούν ένα τακτοποιημένο σπίτι με οργανωμένα συρτάρια, ρούχα κρεμασμένα ανάλογα με τα χρώματα και τοποθετημένα πράγματα σε σειρές. Είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους και θα διερευνήσουν όλες τις λεπτομέρειες και τις πτυχές μια εργασίας ώστε να τους βοηθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η αποτυχία δεν είναι αγαπημένη τους λέξη. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί αυτή η ψυχαναγκαστική τους εστίαση στην οργάνωση και τον υπερβάλλοντα ζήλο τους είναι το φασκόμηλο, η μαντζουράνα, το υλάνκ-υλάνκ, το χαμομήλι, η λεβάντα, ο κέδρος, το πατσουλί και το μελισσόχορτο. Ο Αμέθυστος, ο Αχάτης και ο Χαλαζίας Χιονιού είναι κατάλληλοι κρύσταλλοι για να ενισχύσουν τα αιθέρια έλαια.
Ο πλανήτης τους, ο Ερμής τους παροτρύνει να είναι πολύ καλοί επικοινωνιολόγοι, στοχαστές, αναλυτές, ακριβείς και περιεκτικοί. Μπορεί να φαίνονται στους άλλους επιλεκτικοί και κριτικοί, αλλά φαίνονται έτσι επειδή αρκετά αυστηροί και κριτικοί με τον εαυτό τους. Είναι γεμάτοι ενέργεια και αρκετά νευρικοί και ανήσυχοι. Τα αιθέρια έλαια που τους ηρεμούν είναι το χαμομήλι, η λεβάντα, το περγαμόντο, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, το λιβάνι και ο βασιλικός. Οι κρύσταλλοι Αμέθυστος, Χαλαζίας και Αμαζονίτης προτείνονται να χρησιμοποιηθούν.
Η τελειομανία τους και η ανάγκη τους να υπερέχουν, έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται πολλές φορές υποχόνδριοι. Ασχολούνται μανιωδώς με την υγεία τους, με το σώμα τους, με τις δίαιτες, τη διατροφή και την γυμναστική. Τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην καλή υγεία και ταυτόχρονα μειώνουν τις εμμονές τους είναι το λεμόνι, η βαλεριάνα, η μαντζουράνα, το θυμάρι, το γκρέιπφρουτ, η πιπερόριζα και ο λυκίσκος. Ο Ροζ Χαλαζίας, ο Πράσινος Χαλαζίας, ο ΑχάτηςBotswana και ο Χαλαζίας θα ενισχύσουν την καλή σωματική και ψυχική υγεία.
Οι Παρθένοι είναι εργασιομανής, οργανωτικοί και αποτελεσματικοί. Λόγω της επικοινωνιακής τους ικανότητα αρκετοί Παρθένοι εργάζονται στη δημοσιογραφία, στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Επίσης είναι καλοί συγγραφείς και ιστορικοί. Στον τομέα της υγείας επίσης διαπρέπουν ως γιατροί, νοσηλευτές, διατροφολόγοι και εναλλακτικοί θεραπευτές. Δεδομένου ότι λατρεύουν την ωραία εμφάνιση και του σπιτιού τους αλλά και την προσωπική, οι Παρθένοι διαλέγουν το επάγγελμα τους με κριτήριο την οικονομική τους αμοιβή. Κρύσταλλοι που θα προσελκύσουν την επιτυχία και την αφθονία είναι η Κιτρίνη, ο Αμαζονίτης και η Πράσινη Αβεντουρίνη.

Στοιχείο: Αέρας
Πλανήτης: Αφροδίτη
Χρώμα: Πράσινο
Ημέρα: Παρασκευή
Χαρακτηριστικά: Γονιμότητα & ισορροπία
Κρύσταλλοι: Πράσινη Τουρμαλίνη, Πράσινος Χαλαζίας, Ροζ Χαλαζίας, Φεγγαρόπετρα, Μαλαχίτης, Οπαλίτης, Σεληνίτης, Αβεντουρίνη, Καρνεόλη, Λαριμάρ, Λάπις Λαζούλις, Νεφρίτης.
Αιθέρια Έλαια: Δεντρολίβανο, Ευκάλυπτος, Σανταλόξυλο, Λιβάνι, Ylang-Ylang, Φασκόμηλο
Ζυγός
Ζώδιο του αέρα και της θετικής πολικότητας. Διπλωματικός, ευαίσθητος, γοητευτικός, καλλιτεχνικός, ιδεαλιστής, δίκαιος, επιπόλαιος και ενίοτε τεμπέλης. Ισορροπία, ισότητα, ψυχραιμία, δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα είναι οι αγαπημένες του λέξεις, με σύνθημα του βέβαια το «ισορροπία». Έχει την ικανότητα να λειτουργεί άψογα μέσα σε επαγγελματικές ομάδες και δουλεύει σκληρά μέχρι να πετύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ των συναδέλφων του. Απολαμβάνει την ανταλλαγή νέων και πρωτότυπων ιδεών. Οι κρύσταλλοι που ενισχύουν τη δημιουργικότητα, προσελκύουν νέες ιδέες και ευημερία είναι η Αβεντουρίνη Πράσινη, ο Αχάτης Μαύρος και ο Πράσινος Χαλαζίας. Τα αιθέρια έλαια που διεγείρουν τη δημιουργικότητα είναι το δεντρολίβανο, η μέντα, ο ευκάλυπτος, το λιβάνι, το λεμονόχορτο και το τζίντζερ.
Οι Ζυγοί είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουν γύρω τους και δίπλα τους καλούς και θετικούς ανθρώπους και αυτό γιατί έχουν την τάση να βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τους άλλους, έχουν την τάση να γίνονται καθρέπτες των άλλων. Εάν παράδειγμα, έχουν δίπλα τους αρνητικούς ανθρώπους, τότε οι Ζυγοί θα απορροφήσουν την αρνητική ενέργεια αυτών των ανθρώπων, θα ταυτιστούν με τα προβλήματα αυτών και θα αποκτήσουν μια αρνητική άποψη για τον εαυτό τους. Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν για το Ζυγό, η επιλογή ενός αισιόδοξου και θετικού ατόμου για σύντροφο της ζωής του. Η ευτυχισμένη οικογένεια και το γαλήνιο σπίτι είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα για αυτόν. Τα αιθέρια έλαια που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γαλήνης, αρμονίας και ειρήνης είναι η λεβάντα, το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το κυπαρίσσι, το σανταλόξυλο, το γεράνι, το φασκόμηλο και το χαμομήλι. Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι που μπορούν να ενισχύσουν τα αιθέρια έλαια είναι ο Ροζ Χαλαζίας, ο Αχάτης Μαύρος, ο Σεληνίτης και η Φεγγαρόπετρα.
Ο Ζυγός απεχθάνεται τη σύγκρουση και τη φασαρία και λατρεύει την ισορροπία και την αρμονία. Τα χαρακτηριστικά αυτά πολλές φορές τον κάνουν συμπαθή σε μια παρέα, αλλά και αρκετές φορές μοιάζει άβουλος και αδιάφορος. Εξαιτίας της επιμονής του στην ισορροπία και του φόβου του να μην φανεί αντιπαθής προσπαθεί να βρει ισορροπία σε καταστάσεις προβληματικές και αποφεύγει να τις αντιμετωπίσει. Προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση στις προσωπικές του σχέσεις, προτιμάει σε μία προβληματική κατάσταση να πει «δεν με πειράζει», καταπιέζοντας τα δικά του θέλω. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις είναι το λιβάνι, το ξύλο τριαντάφυλλου, το ξύλο κέδρου, το δενδρολίβανο, το πεύκο, το vetiver και το μελισσόχορτο. Οι κρύσταλλοι που μπορούν να τον ενεργοποιήσουν είναι η Καρνεόλη, ο Ροζ Χαλαζίας και ο Λάπις Λαζούλι.
Ο Ζυγός έχει ομορφιά, φινέτσα, γοητεία και χάρη. Με κυβερνήτη του την Αφροδίτη έχει μια έμφυτη αγάπη για την ομορφιά και την απόλαυση. Εκτιμάει την εξωτερική ομορφιά των άλλων ανθρώπων αλλά αναγνωρίζει και εκτιμάει και την εσωτερική τους ομορφιά. Ο Ζυγός αν και λίγο τεμπέλης, είναι πάντα γοητευτικός και ειδήμονας να λέει τη σωστή λέξη στην κατάλληλη στιγμή. Είναι ειδικός στο να απολαμβάνει έργα τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, όπερα και κοκτέιλ πάρτι. Οι κρύσταλλοι που μπορούν να του ενισχύσουν τη λάμψη και την ομορφιά είναι η Φεγγαρόπετρα, ο Οπαλίτης, ο Ροζ Χαλαζίας και η Πράσινη Τουρμαλίνη. Τα αιθέρια έλαια που αναδεικνύουν το καλύτερο του εαυτό είναι το πατσουλί, το δεντρολίβανο, το λιβάνι, ο ευκάλυπτος, το ylang-ylang, η μέντα, το περγαμόντο και το λεμόνι.
Οι Ζυγοί ως καλοί διπλωμάτες και ένθερμοι υποστηρικτές της δικαιοσύνης, αρκετές φορές γίνονται σκληροί και αδίστακτοι. Όταν χρησιμοποιήσουν με θάρρος και ευθύτητα, αυτά τα κύρια χαρακτηριστικά τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου τότε γίνονται σύμμαχοι της αλήθειας και της καλοσύνης. Οι κρύσταλλοι που προάγουν το θάρρος είναι ο Μαύρος Αχάτης, η Καρνεόλη, ο Λάπις Λαζούλι και ο Νεφρίτης. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να ενισχύσουν είναι το λιβάνι, το κυπαρίσσι, το ξύλο κέδρου, η μαντζουράνα και το πορτοκάλι.
Το αιθέριο έλαιο του γερανιού και του τριαντάφυλλου καθώς και οι κρύσταλλοι Ροζ & Πράσινος Χαλαζίας και ο Χαλαζίας Χιονιού είναι οι πιο κατάλληλοι για την ευγενική τους φύση.

Στοιχείο: Νερό
Πλανήτης: Πλούτων & Άρης
Χρώμα: Τυρκουάζ (Κόκκινο σκούρο)
Ημέρα: Τρίτη
Χαρακτηριστικά: Αγάπη-Έρωτας & Δύναμη
Κρύσταλλοι: Τυρκουάζ, Άκουαμαρίνα, Κιτρίνη, Μαλαχίτης, Τοπάζι, Κοράλι, Ίασπις, Οψιδιανός, Οπαλίτης, Ροδοχρωσίτης, Χαλαζίας.
Αιθέρια Έλαια: Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Γεράνι, Χαμομήλι, Κυπαρίσσι, Σανταλόξυλο, Λεμόνι
Σκορπιός
Είναι ένα ζώδιο που αντιπροσωπεύει το θάνατο και την αναγέννηση. Παθιασμένος, μυστικοπαθής, αποφασιστικός, πονηρός, ισχυρός, ειλικρινής, αγαπάει και μισεί με όλη του την ύπαρξη. Ρήμα που τον αντιπροσωπεύει: «Θέλω». Οι γεννημένοι στο ζώδιο του Σκορπιού είναι οξυδερκής και διαισθητικοί. Το Μαύρο είναι το αγαπημένο τους. Είναι ικανοί να εξερευνήσουν τα σκοτεινά κομμάτια της ψυχής τους, να τα επαναπροσδιορίσουν και να «ξαναγεννηθούν». Οι Σκορπιοί έχουν ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, μια ισχυρή θέληση να αποκτήσουν ότι βάλουν στο μυαλό τους και την ικανότητα να ξέρουν κάθε στιγμή τι θα τους ευχαριστήσει. Συχνά αυτό που ευχαριστεί τον Σκορπιό είναι το σεξ, επιρροή του πλανήτη του, Πλούτωνα. Είναι αισθησιακός και απολαμβάνει να εξερευνά με όλες του τις αισθήσεις, κάθε σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι κρύσταλλοι που θα τον βοηθήσουν να αποδεχτεί την έντονη σεξουαλικότητα του, να παραδοθεί στη φυσική αισθησιακή ευχαρίστηση, καθώς και ανοίξει την καρδιά του στη σεξουαλική συνειδητοποίηση είναι ο ροδοχρωσίτης, ο μαλαχίτης, το τοπάζι, το κοράλλι και ο unakite. Τα αιθέρια έλαια που συνδυάζονται είναι το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, γεράνι, ροδόξυλο, αγγελική, λεβάντα, το πατσουλί, μελισσόχορτο, χαμομήλι και το υλάνγκ-υλάνγκ. Το ιδανικό για τον Σκορπιό, ως γνήσιο ζώδιο του νερού, είναι μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και σταγόνες αιθέριων ελαίων, απαλή μουσική, ένα ποτήρι κρασί, ένα γλυκό σοκολάτας και κάποιον να τον χαϊδεύει και να τον περιποιείται.
Είναι κατάλληλοι για να εξασκήσουν το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή, του σύμβουλου, του μέντιουμ και του εναλλακτικού θεραπευτή μιας και έχει την ικανότητα να ενθαρρύνει τον ασθενή και να τον παροτρύνει να εξερευνήσει το ψυχικό του κόσμο, χωρίς φόβο, και να δώσει φως και λύση. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν τον Σκορπιό να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ασθενή του, αλλά και τον ίδιο στο ταξίδι της αναζήτησης είναι το ξύλο κέδρου, το σανταλόξυλο, το κυπαρίσσι, το λιβάνι, το νερολί, ο μύρος, ο άρκευθος, το πατσουλί και το βετιβέρ. Οι κρύσταλλοι που θα ενισχύσουν την ικανότητα του είναι ο χαλαζίας, σερπεντίνη και ο οπαλίτης . Ο Σκορπιός επαγγελματικά αναζητά την αναγνώριση και την πρωτιά και ταυτόχρονα επιδιώκει τον πλούτο για να μπορέσει να αποκτήσει ότι ονειρεύεται. Οι κρύσταλλοι που θα τον βοηθήσουν στην επαγγελματική επιτυχία και θα προσελκύσουν τον πλούτο είναι ο τυρκουάζ, περίδοτο και η κιτρίνη.
Ο Σκορπιός μπορεί να γίνει κτητικός και ζηλιάρης, και θέλει πάντα να χειραγωγεί και να ελέγχει. Είναι πιστός φίλος και το πάθος του είναι έντονο και στις φιλικές του σχέσεις. Δεν ξεχνάει ποτέ την καλοσύνη ενός φίλου και θα του την επιστρέψει στο δεκαπλάσιο. Ο σκορπιός όμως δεν θα ξεχάσει ποτέ και έναν φίλο που τον πρόδωσε. Αυτή θανάσιμη ουρά που έχει μπορεί να τσιμπήσει αυτόν που θα του σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να μετριάσουν την εκδικητική και αρνητική φύση του Σκορπιού είναι το φασκόμηλο, η λεβάντα, η μαντζουράνα, το χαμομήλι, κυπαρίσσι, τριαντάφυλλο και το σανταλόξυλο. Ο Σκορπιός λυπάται πραγματικά για τις εκρήξεις οργής και εκδίκησης και νιώθει τύψεις και ενοχές. Το τριαντάφυλλο, το μοσχοκάρυδο, το φασκόμηλο, το γιασεμί, το λεμόνι και το πεύκο σε συνδυασμό με τους κρυστάλλους οψιδιανό, όνυχα μαύρο, τουρμαλίνη και κιτρίνη, θα ανακουφίσουν τα αισθήματα ενοχής που νιώθει.
Ο Σκορπιός σχετίζεται με τα όργανα αναπαραγωγής. Τα κατάλληλα αιθέρια έλαια είναι το φασκόμηλο, το τριαντάφυλλο, το χαμομήλι, το γιασεμί, το γεράνι, το κυπαρίσσι, ο μάραθος, το μελισσόχορτο και το τζίντζερ. Ένα μείγμα αμυγδαλέλαιου με 3 από τα παραπάνω έλαια μπορεί να ανακουφίσει τη γυναίκα Σκορπιό από τα συμπτώματα της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης (μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς με δεξιόστροφη φορά). Οι κρύσταλλοι που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του και να βοηθήσουν στην ανακούφιση είναι ο χαλαζίας, ίασπις, μαλαχίτης, τυρκουάζ και ο οπαλίτης.

Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Δίας
Χρώμα: Μπλε
Ημέρα: Τετάρτη
Χαρακτηριστικά: Πίστη & εσωτερική ηρεμία
Κρύσταλλοι: Σοδαλίτης, Τοπάζι, Χαλαζίας, Κιτρίνη, Αμέθυστος, Τυρκουάζ, Χαλαζίας Smokey, Χαλκηδόνιος, Ρουμπίνι, Λάπις Λαζούλι, Οπαλίτης, Φεγγαρόπετρα.
Αιθέρια Έλαια: Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Περγαμόντο, Γκρέιπφρουτ, Γεράνι, Κέδρος, Βαλεριάνα
Τοξότης
Ο Τοξότης είναι ιδιαίτερα ευφυής, ξεχωριστός, ανοιχτόμυαλος, πνευματώδης, ανεξάρτητος και ταυτόχρονα απείθαρχος, ξεροκέφαλος, δογματικός και αγενής. Δεν είναι τυχαίο που συμβολίζεται με τον Κένταυρο μιας και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Η παρορμητικότητα, η ανυπομονησία και η υπερβολή είναι χαρακτηριστικά που ευθύνεται έντονα το στοιχείο του, η φωτιά. Ρήμα που τον αντιπροσωπεύει «Βλέπω». Ο Τοξότης έχει κυβερνήτη τον Δία, ο οποίος και του ενισχύει την ικανότητα να υλοποιήσει οτιδήποτε πιστεύει ότι του αξίζει. Επίσης, εξαιτίας του Δία, είναι ιδιαίτερα τολμηρός και αγαπάει την ελευθερία του. Τα ταξίδια, η εξερεύνηση νέων τόπων και πολιτισμών, οι αρχαιολογικές ανασκαφές, η περιπλάνηση σε άγνωστα, επικίνδυνα και εξωτικά μέρη γοητεύει και ευχαριστεί τους Τοξότες, και για αυτό πολλές φορές διαλέγουν ανάλογα επαγγέλματα. Τα αιθέρια έλαια που ενθαρρύνουν την ανάγκη του για ελευθερία είναι γεράνι, τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, βετιβέρ και μελισσόχορτο. Ο ίασπις θεωρείται η ιδανική ενεργειακή πέτρα που ενισχύει τη τόλμη για προσωπική ανεξαρτησία.
Ο Τοξότης θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα θετικής σκέψης και αισιοδοξίας. Έχει επίσης, την ικανότητα να δημιουργήσει με τη σκέψη του, όλες τις προϋποθέσεις για να εκδηλωθεί και να πραγματοποιηθεί το όνειρο του. Ο χαλαζίας, η κιτρίνη και ο χαλαζίας καπνώδης είναι κρύσταλλοι που τονώνουν την αισιοδοξία του. Τα αιθέρια έλαια που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του και τη δύναμη της θέλησης είναι το γεράνι, το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το υλάνγκ-υλάνγκ, το βετιβέρ, το σανταλόξυλο και το ξύλο κέδρου.
Ο Τοξότης είναι ιδανικός για παρέα, είναι γοητευτικός, έξυπνος, ενθουσιώδης, ομιλητικός και το καλύτερο του είναι αφηγείται ανέκδοτα και αστείες ιστορίες μιας και λατρεύει το χιούμορ. Έχει ικανότητα στην επικοινωνία, θέληση να μοιράζεται με τους άλλους τις γνώσεις του και το χάρισμα να είναι διασκεδαστικός. Μερικές φορές όμως ο υπερβολικός του ζήλος και ο δογματισμός του, τον κάνει να φαίνεται σαν κάποιον που δεν σκέφτηκε πριν μιλήσει. Τα αιθέρια έλαια που αποκαλύπτουν τον καλύτερο εαυτό του Τοξότη είναι η μέντα, το περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το πεύκο, το λιβάνι, ο βασιλικός και το μελισσόχορτο. Οι κρύσταλλοι που θα αναδείξουν τη γοητεία του και θα προσελκύσουν την επιτυχία είναι ο χαλαζίας καπνώδης, η φεγγαρόπετρα, ο οπαλίτης και το τυρκουάζ.
Οι Τοξότες είναι γεννημένοι για δράση. Το ευρηματικό τους μυαλό και ο εμπνευσμένος τους λόγος μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, ή και να τους καθοδηγήσει σε ένα νέο κίνημα. Αρκετοί μπορεί να γίνουν καλοί πολίτικοι ή πολύ καλοί πωλητές. Ο υπερβολικός τους όμως ζήλος, ίσως κάποιες φορές τους ωθήσει να μεγαλοποιήσουν και να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση, με αποτέλεσμα να φανεί ότι έχουν πρόθεση να εξαπατήσουν. Τα αιθέρια έλαια που θα ενθαρρύνουν την ειλικρινή επικοινωνία είναι η μέντα, το γκρέιπφρουτ, το γεράνι, ο βασιλικός, το λιβάνι και το δεντρολίβανο. Οι κατάλληλοι κρύσταλλοι είναι ο λάπις λαζούλι, ο σοδαλίτης, ο αχάτης μπλε και το τυρκουάζ. Ο Τοξότης θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός. Είναι ικανός να επιτύχει επαγγελματικά και να προσελκύσει τον πλούτο πολύ εύκολα. Οι κρύσταλλοι που θα τον βοηθήσουν είναι η κιτρίνη, το τυρκουάζ και η φεγγαρόπετρα.
Όταν η ενέργεια του Τοξότη είναι μπλοκαρισμένη τότε θα νιώσει έντονα πόνους στους γοφούς και τους μηρούς και θα υποφέρει από ισχιαλγία. Επίσης μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με το αναπαραγωγικό του σύστημα, τα επινεφρίδια καθώς και πόνους στα κάτω άκρα. Οι κρύσταλλοι που θα φέρουν σε ισορροπία τον Τοξότη και ταυτόχρονα θα τον βοηθήσουν στη θεραπεία του είναι ο χαλαζίας, ο ίασπις, το τυρκουάζ, ο οπαλίτης και η φεγγαρόπετρα. Ο Τοξότης είναι επιρρεπείς στους εθισμούς (αλκοολισμός, τυχερά παιχνίδια). Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να τον αποτρέψουν από τους εθισμούς του είναι το βετιβέρ, η βαλεριάνα, ο βασιλικός, το φασκόμηλο, το περγαμόντο και ο κέδρος. Οι ιδανικοί κρύσταλλοι που μπορούν να συνδυαστούν και να βοηθήσουν είναι ο αμέθυστος και η κιτρίνη. Επίσης η αγάπη του για τον κίνδυνο, τις προκλήσεις σε συνδυασμό με την παρορμητικότητα του μπορεί να του προκαλέσουν έντονο στρες και ένταση και να τον οδηγήσουν σε υπέρταση. Τα αιθέρια έλαια που θα μειώσουν το στρες και την ένταση είναι το χαμομήλι, η λεβάντα, η βαλεριάνα, το υλάνγκ-υλάνγκ, το νερολί, το γεράνι, το γιασεμί, το λιβάνι, το μελισσόχορτο και το σανταλόξυλο. Κατάλληλοι κρύσταλλοι είναι ο αμέθυστος, ο σοδαλίτης, ο χαλαζίας και ο αχάτης μπλε.

Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Κρόνος
Χρώμα: Indigo
Ημέρα: Σάββατο
Χαρακτηριστικά: Αφοσίωση & ισχύς
Κρύσταλλοι: Οψιδιανός, Όνυχας, Σοδαλίτης, Αμέθυστος, Φθορίτης, Γρανάτης, Χαλαζίας Smokey, Αχάτης Κόκκινος, Αβεντουρίνη Κόκκινη, Σιδηροπυρίτης, Τουρμαλίνη, Νεφρίτης.
Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως είναι επίμονος, λογικός, μεθοδικός, οργανωτικός, εργατικός, πειθαρχημένος, σοβαρός, υπεύθυνος, φιλόδοξος, ορθολογιστής και αποφασιστικός. Κάτω από το σκληρό του εξωτερικό περίβλημα, κρύβονται οι ευαισθησίες του και τα αγνά του αισθήματα. Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση, ως γνήσιο ζώδιο της Γης, και βρίσκει πάντα χρόνο να έρχεται σε επαφή με τη φύση. Ο χρόνος για τον Αιγόκερο μετράει αντίστροφα, είναι σαν το καλό κρασί, όσο περνάει ο χρόνος γίνεται καλύτερος, δυνατότερος και νεότερος! Αγαπημένο του ρήμα: «Χρησιμοποιώ». Ο Αιγόκερως εργάζεται σκληρά και επιμελώς με κίνητρο την καριέρα και την κοινωνική αναγνώριση. Στην εργασία του είναι αξιόπιστος, υπεύθυνος και συνεπής και έχει πάντα ως στόχο την αναρρίχηση του και το μεγάλο εισόδημα. Αν αισθανθεί στασιμότητα στην εργασία του, τότε είναι διατεθειμένος να αλλάξει θέση ή ακόμη και δουλειά. Μπορούν με ευκολία να έχουν τη θέση του διευθυντή επιχειρήσεων ή του προέδρου μιας εταιρείας. Με κυβερνήτη του τον Κρόνο, ο Αιγόκερως γνωρίζει καλά ότι όλα θέλουν τον χρόνο τους. Θα εργαστεί σκληρά και για να οικοδομήσει επαγγελματικά πράγματα που θα διαρκέσουν, αλλά και για να προωθήσει την εξελικτική του διαδικασία, την ενδοσκόπηση και την καλλιέργεια του εαυτού του και των άλλων. Η υπερβολική του εργασιομανία μπορεί να τον οδηγήσει σε υπερκόπωση. Αιθέρια έλαια που τον βοηθούν να χαλαρώνει και να διατηρεί την ισορροπία του είναι το σανταλόξυλο, η λεβάντα, το χαμομήλι, η μαντζουράνα, το βετιβέρ, το λεμόνι, το περγαμόντο και το γιασεμί. Κατάλληλοι κρύσταλλοι είναι ο αμέθυστος, ο αιματίτης, ο σοδαλίτης και ο αχάτης κόκκινος. Ο Αιγόκερως παρόλο που είναι υπεύθυνος, σοβαρός και προσεκτικός, μπορεί να είναι και υπερβολικά απαισιόδοξος. Δίνει έμφαση στις αρνητικές πλευρές μιας κατάστασης με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην βλέπει τις ευκαιρίες που του δίνονται. Η απαισιοδοξία του μπορεί να τον οδηγήσει σε στασιμότητα, μοναξιά και κατάθλιψη. Κρύσταλλοι που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του και την θετική του στάση είναι ο γρανάτης, ο αιματίτης, η καρνεόλη, ο αμέθυστος, ο νεφρίτης, ο τεκτίτης, ο αχάτης κόκκινος και ο χαλαζίας καπνώδης. Τα αιθέρια έλαια που θα τον ενθαρρύνουν είναι το περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ, το χαμομήλι, το κυπαρίσσι, νερολί, λιβάνι, χαμομήλι, τριαντάφυλλο, γιασεμί, μελισσόχορτο, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο. Πολλές φορές η κοινωνικά ζωή του Αιγόκερου περιστρέφεται μόνο γύρω από το χώρο εργασίας του και τους συναδέλφους του. Η νοοτροπία αυτή μπορεί να τον οδηγήσει σε επιθετικότητα, απληστία και παράνοια. Καλό είναι να έχει πάντα μαζί του έναν κρύσταλλο αμέθυστου ή οψιδιανού ή σοδαλίτη ή τουρμαλίνης ή μάτι της τίγρης. Η λεβάντα, το γεράνι, το σανταλόξυλο, το βετιβέρ, το φασκόμηλο και το ξύλο κέδρου, είναι τα αιθέρια έλαια που μπορούν να μετριάσουν την επιθετικότητα και την απληστία του. Είναι σημαντικό και απαραίτητο για τον Αιγόκερο να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει τα βαθιά του συναισθήματα και την ευαισθησία του, αλλιώς τα καταπιεσμένα του συναισθήματα μπορούν να του δημιουργήσουν ακόμη και πρόβλημα υγείας. Ενεργειακοί κρύσταλλοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι ο γρανάτης, ο ίασπις κόκκινος, ο σοδαλίτης, η αβεντουρίνη κόκκινη, ο unakite και ο αμέθυστος. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να τον βοηθήσουν να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό του συναισθηματικό κόσμο είναι το τριαντάφυλλο, το γεράνι, το κυπαρίσσι, το ξύλο κέδρου και η παλμαρόζα. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, ο Αιγόκερως σωματικά πρέπει να δίνει μεγάλη προσοχή στα οστά του, στις αρθρώσεις του και κυρίως στα γόνατα του, που αντανακλούν και τους φόβους του. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση και θεραπεία των πόνων, των φλεγμονών και των παθήσεων των αρθρώσεων είναι ο ευκάλυπτος, το κυπαρίσσι, το τζίντζερ, η καμφορά, το δεντρολίβανο, το λεμόνι, η λεβάντα, το πεύκο και ο άρκευθος. Οι κρύσταλλοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τη θεραπεία είναι ο φθορίτης, ο αιματίτης, ο σιδηροπυρίτης, η τουρμαλίνη, ο χαλαζίας και ο αμέθυστος.
Ιδανικοί κρύσταλλοι που θα ενισχύσουν και θα προσελκύσουν τον πλούτο και την επαγγελματική επιτυχία του είναι ο γρανάτης, ο αχάτης κόκκινος, η αβεντουρίνη κόκκινη και πράσινη, ο σιδηροπυρίτης και ο νεφρίτης.

Στοιχείο: Αέρας
Πλανήτης: Ουρανός & Κρόνος
Χρώμα: Ιόχρους (βιολετί)
Ημέρα:Σάββατο
Χαρακτηριστικά: Ακεραιότητα & καινοτομία
Κρύσταλλοι: Γρανάτης, Αμέθυστος, Άκουαμαρίνα, Αβεντουρίνη, Χρυσοπράσιο, Ίασπις, Αιματόλιθος, Αιματίτης, Όνυχας, Οψιδιανός, Λαβραδορίτης, Σιδηροπυρίτης, Μολδαβίτης, Χαλαζίας.
Αιθέρια Έλαια: Λεβάντα, Λιβάνι, Πορτοκάλι, Υλάνγκ-Υλάνγκ, Νερολί, Κυπαρίσσι
Υδροχόος
Εκκεντρικός, αλτρουιστής, φιλικός, ισόνομος, ορθολογιστής, ανθρωπιστής, ανεξάρτητος, καινοτόμος, επαναστάτης και πνευματικός. Ο Υδροχόος έχει κυβερνήτες τον Ουρανό, τον πλανήτη της εξέγερσης, της αιφνίδιας αλλαγής, της διακοπής και συχνά της καταστροφής, και τον Κρόνο, τον πλανήτη της ευθύνης, της πειθαρχίας και του περιορισμού. Αυτός ο συνδυασμός δίνει στους Υδροχόους ανεξαρτησία και προοδευτικότητα στις αλλαγές, χωρίς να εμπλακούν συναισθηματικά σε αυτές τις καταστάσεις. Η λογική και η νοημοσύνη επικρατεί τις περισσότερες φορές, και ως γνήσιο ζώδιο του αέρα τους χαρακτηρίζει η επιμονή και ένα γρήγορο μυαλό.
Έχουν ανθρωπιστικό πνεύμα, κοινωνική συνείδηση, και είναι υπερβολικά φιλόζωοι. Κάνουν πιστούς και γενναιόδωρους φίλους. Οι ίδιοι δύσκολα ανοίγονται και σπάνια κάνουν προσωπικές εξομολογήσεις. Αν και φαίνεται ότι κρατάν απόσταση από τους άλλους, στην πραγματικότητα είναι ντροπαλοί και χωρίς αυτοπεποίθηση. Δύσκολα δέχονται πειράγματα και παρατηρήσεις από ανθρώπους που δεν έχουν στενή σχέση. Ο φιλικός και πνευματώδης χαρακτήρας τους βοηθάει να γίνουν αμέσως μέλη μιας ομάδας και θα αποκτήσουν οικειότητα με έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντικοί για τους Υδροχόους. Φεύγουν αμέσως από μια σχέση ή από μια παρέα όταν νιώσουν δέσμευση. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν τον Υδροχόο να απαλλαγεί από το φόβο της οικειότητας και τη συστολή του είναι το τριαντάφυλλο, το νερολί, το ylang ylang, η λεβάντα και το λιβάνι. Τα αιθέρια έλαια που εμπνέουν εμπιστοσύνη είναι το περγαμόντο, το τριαντάφυλλο, το πορτοκάλι, η λεβάντα, το κυπαρίσσι, το δεντρολίβανο, το λιβάνι και το ξύλο κέδρου. Ο Αμέθυστος, ο Αιματόλιθος και ο μπλε Αχάτης, είναι οι ενεργειακές πέτρες που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να έχουν περισσότερο θάρρος και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους.
Οι Υδροχόοι είναι οραματιστές. Μπορούν να περάσουν ώρες να σκέφτονται πως να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Αιθέρια ελαία που βοηθούν την οραματική τους ικανότητα και το ευρηματικό τους πνεύμα είναι η αγγελική, το λιβάνι, το νερολί, το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το περγαμόντο, το χαμομήλι, το κυπαρίσσι, το Vetiver και το μελισσόχορτο. Ο Χαλαζίας και ο Αμέθυστος είναι οι καταλληλότεροι κρύσταλλοι για να ενισχύσουν το έργο τους και τα πιστεύω τους.
Για τους Υδροχόους το όραμα ενός καλύτερου κόσμου είναι μια συλλογική προσπάθεια. Αυτές οι προοδευτικές ψυχές σπεύδουν να εντάξουν και άλλους στο όραμα τους. Έχουν και απαιτούν την ίση μεταχείριση όλων. Οι Υδροχόοι προχωρούν ακάθεκτοι μέσα από τα ένστικτά τους και με τον δικό τους ρυθμό. Πιστεύουν μόνο ότι αποδεικνύεται λογικά και αντικειμενικά. Μερικές φορές είναι τόσο πεισματάρηδες στις ιδέες τους και για τι πρέπει να γίνει, που μπορεί αυτό να αποξενώσει τους φίλους τους, γιατί θεωρούν αγενής την συμπεριφορά τους. Αιθέρια έλαια που μαλακώνουν το πείσμα τους είναι το λεμόνι, η μέντα, το τριαντάφυλλο, το χαμομήλι, η μαντζουράνα, η λεβάντα, το μανταρίνι, το ylang ylang και το φασκόμηλο. Οι κρύσταλλοι που μπορούν να συνδυαστούν είναι ο Ίασπις κόκκινος, ο μαύρος Οψιδιανός και ο Γρανάτης.
Οι Υδροχόοι είναι καλοί επιστήμονες, ερευνητές και εφευρέτες. Μπορούν να ασχοληθούν με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Επίσης, αγαπούν οτιδήποτε έχει σχέση με την ενέργεια, μπορούν εύκολα να ασχοληθούν με το Reiki, το Feng Shui, τον βελονισμό και άλλες ενεργειακές θεραπείες. Τα αιθέρια έλαια που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές τους ικανότητες είναι σχεδόν όλα, κυρίως όμως είναι το τριαντάφυλλο και η λεβάντα σε συνδυασμό με τον Αμέθυστο και τον κρύσταλλο Χαλαζία. Για καλύτερη απόδοση στην οποιαδήποτε εργασία διαλέξουν βοηθούν τα εξής αιθέρια έλαια, το γιασεμί, ο υάκινθος, το μελισσόχορτο, το γαρύφαλλο, τα φύλλα βιολέτας, το Vetiver, ο μύρος, το σανταλόξυλο, το λιβάνι και η λεβάντα. Ο κρύσταλλος Αιματίτης θα βελτιώσει τη συγκέντρωσή τους στην εργασία τους, θα διεγείρει τη σκέψη τους και θα τους βοηθήσεις με θάρρος να υποστηρίξουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Ο Αιματόλιθος θα προσελκύσει την επαγγελματική τους αναγνώριση και την ευημερία.

Στοιχείο: Νερό
Πλανήτης: Ποσειδώνας & Δίας
Χρώμα: Ματζέντα
Ημέρα: Τετάρτη
Χαρακτηριστικά: Συμπόνοια & στοχασμός
Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Σοδαλίτης, Λάπις Λαζούλι, Άκουαμαρίνα, Τυρκουάζ, Κυανίτης, Λαριμάρ, Αβεντουρίνη Πράσινη, Αιματόλιθος, Τουρμαλίνη Πράσινη, Μαλαχίτης, Κιτρίνη, Σεληνίτης, Οπαλίτης, Φθορίτης, Χαλκηδόνιος, Κοράλλι και Χαλαζίας.
Αιθέρια Έλαια: Νερολί, Φύλλα Φασκόμηλου, Λεβάντα, Ylang-Ylang και όλα τα εσπεριδοειδή.
Ιχθείς
Συμβολίζεται με δύο ψάρια σε αντίθετη κατεύθυνση και η πορεία τους αυτή αντιπροσωπεύει τη δυαδικότητα, το γιν/γιανγκ της φύσης. Η προσωπικότητα των ιχθύων είναι πραγματικά πολυδιάστατη. Χρησιμοποιούν συχνά τις λέξεις «πιστεύω», «έχω μια διαίσθηση» και «αισθάνομαι». Βαθιά πνευματικοί, προσαρμοστικοί και ευμετάβλητοι. Η διπλή τους φύση αποδεικνύεται θετική και αρνητική και τα ίδια τους τα χαρακτηριστικά αποδεικνύονται άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Η διαίσθηση, η κατανόηση και η ευαισθησία τους, τα θετικά δηλαδή στοιχεία της διπολικότητας τους, μπορούν να υποστηριχθούν με έναν πράσινο Χαλαζία, μία Αβεντουρίνη πράσινη, με έναν Σεληνίτη ή και με αιθέρια έλαια σανταλόξυλου, λιβανιού, βετιβερίας, τριαντάφυλλου, νερολί, αγγελικής, γιασεμιού, ylang-ylang και φύλλων φασκόμηλου. Απτήν άλλη είναι ονειροπόλοι, ελάχιστα ρεαλιστές, ολίγον τεμπέληδες(κυρίως γιατί δεν έχουν ιδιαίτερη αίσθηση του χρόνου) και συνήθως αποσυνδεδεμένοι από την πραγματικότητα και αιθέρια έλαια όπως δεντρολίβανο, μέντα, μαύρο πιπέρι, περγαμόντο, βασιλικός και ξύλο κέδρου, και κρύσταλλοι όπως ο Αχάτης, ο Ίασπις και η Τουρμαλίνη θεωρούνται ιδανικοί για γείωση.
Η διαίσθηση τους, η οραματική τους ικανότητα και οι ψυχικές τους δυνατότητες κάποιες φορές δημιουργούν φόβο για τον έξω κόσμο. Ο συνδυασμός Αβεντουρίνης-Κιτρίνης, ο Οπαλίτης, ο Σοδαλίτης και τα έλαια από φασκόμηλο, λιβάνι, μαντζουράνα, σανταλόξυλο, μελισσόχορτο, λεβάντα, γεράνι και ylang-ylang, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και διαχείριση του φόβου.
Η Ρεφλεξολογία είναι ιδανική θεραπεία για τους Ιχθύες. Θαυμάσια έλαια για να χρησιμοποιηθούν στο μασάζ των ποδιών τους είναι το τριαντάφυλλο, η λεβάντα, χαμομήλι, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, όλα τα εσπεριδοειδή, σανταλόξυλο, το γεράνι και Palmarosa.
Επαγγελματικά θεωρούνται οι καταλληλότεροι να ασχοληθούν με τις εναλλακτικές θεραπείες και την συμβουλευτική στήριξη. Οι Ιχθείς είναι τύποι χαμαιλέοντες, έχουν αστείρευτη φαντασία, καλλιτεχνικές τάσεις, θεραπευτικές ικανότητες, ανεπτυγμένη διαίσθηση και αγαπούν να αποσύρονται σε ένα ήσυχο, ειρηνικό, ιδιωτικό και ονειρικό κόσμο. Τα απαλά χρώματα όπως ροζ, τυρκουάζ και μωβ τους βοηθούν ενεργά στο πνευματικό τους έργο. Ο διαλογισμός, τους είναι απαραίτητος και τα έλαια που τους ηρεμούν είναι η λεβάντα, το νερολί, σανταλόξυλο, πατσουλί, τζίντζερ, λιβάνι, το τριαντάφυλλο, το χαμομήλι, γαρύφαλλο, υάκινθος και ylang-ylang,πάντα σε συνδυασμό με έναν Αμέθυστο, έναν Λάπις Λαζούλι, Χαλαζία, Λαμπραδορίτη ή μια πέτρα Σοδαλίτη.
Κατάλληλοι κρύσταλλοι για δώρο στους Ιχθείς είναι: ο Αμέθυστος, ο Σοδαλίτης, Λάπις Λαζούλι, η Άκουαμαρίνα, Τυρκουάζ, Κυανίτης, Λαριμάρ, Αβεντουρίνη Πράσινη, ο Αιματόλιθος, η Τουρμαλίνη Πράσινη, Μαλαχίτης, η Κιτρίνη, ο Σεληνίτης, Οπαλίτης, Φθορίτης, Χαλκηδόνιος, το Κοράλλι και ο Χαλαζίας. Μιας και είναι απίστευτα ρομαντικοί, δημιουργήστε έναν αισθησιακό και ονειρικό περιβάλλον για να τους δώσετε το δώρο σας.


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση



Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας