Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Τι μας κλέβει τη μνήμη και τις χαρούμενες στιγμές...

Μελέτη αμερικανών ερευνητών που παρουσιάστηκε στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Science», ασχολήθηκαν με την «απώλεια» των πραγματικών στιγμών της ζωής μας και άρα των αναμνήσεων που συνδέονται με αυτές.


Σε πρόσφατες μελέτες από ερευνητές των πανεπιστημίων του Χάρβαρντ, του Ουισκόνσιν-Μάντισον και του Κολούμπια, διαπίστωσαν ότι πολλοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία και το διαδίκτυο ως μια μορφή «εξωτερικού δίσκου - μνήμης» , για να αποθηκεύουν το υλικό τους, όπως φωτογραφίες, video, γιορτές, αριθμός τηλεφώνων, κ.λπ.

Η συγκεκριμένη συνήθεια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθιστά τον κόσμο εξαρτημένο από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια ψυχολογίας Μέριαν Γκάρι, από το Πανεπιστήμιο Βικτόρια, της Νέας Ζηλανδίας, «το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν ζει τη στιγμή».

Μάλιστα η καθηγήτρια σημειώνει πως «βγάζουμε χιλιάδες φωτογραφίες, τις οποίες αποθηκεύουμε στη συνέχεια στο κινητό ή στον υπολογιστή και δεν ξαναβλέπουμε σχεδόν ποτέ, καθώς ακόμα και η ταξινόμησή τους αποτελεί δύσκολη υπόθεση».Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή