Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Η ομιλία επηρεάζει την αύρα

Είναι γνωστό ότι η ομιλία μας καθορίζει τη ζωή και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Κάποιες φορές οι σχέσεις μας είναι στρεβλωμένες και δημιουργούμε αρκετό ανταγωνισμό και μίσος και ζήλια και φόβο. Μερικές φορές η ομιλία μας φωτίζει τους ανθρώπους, δημιουργεί χαρά και ελευθερία μέσα τους, ακόμα και υγεία. Η Προαιώνια Σοφία λέει ότι η ομιλία μας επηρεάζει όλα τα άτομα και τα κύτταρα στα σώματά μας.

Όταν μιλάμε, ο ηλεκτρισμός στην φωνή μας επηρεάζει όλη μας την αύρα. Μερικές φορές έχετε μια πολύ χαοτική αύρα γύρω σας, μια ταραγμένη και αρνητική αύρα. Είναι η αύρα μας που αφομοιώνει την ενέργεια του Σύμπαντος. Εάν η αύρα μας είναι διαταραγμένη, δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε εκείνες τις ενέργειες που είναι γύρω μας. Αντιθέτως, δημιουργούμε προστριβή μεταξύ της αύρας μας και των ενεργειών που μάς περιβάλλουν.

Όταν δημιουργούμε προστριβή, χάνουμε ενέργεια. Γι’ αυτό κάποιες φορές βιώνετε ότι μετά από μισής ώρας συζήτηση με έναν άνθρωποι, νιώθετε πολύ αδύναμοι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν είναι η ομιλία που σας πληγώνει γιατί η γλώσσα σας είναι πολύ ευέλικτη και μπορείτε να μιλάτε όλη μέρα, αλλά δημιουργείτε αναταραχή στο ενεργειακό σας σύστημα. Γι’ αυτό εάν διαβάσετε σχετικά με τις θρησκείες, σε κάθε θρησκεία υπάρχει κεφάλαιο για το πως κανείς πρέπει να μιλά.

Για παράδειγμα, είναι γνωστή η πρόταση, “Ακόμα και για μια λέξη που είναι αρνητική ή καταστροφική ή μολυσμένη ή άσχημη, θα λογοδοτήσετε γι’ αυτήν” Πόσες λέξεις έχουμε πει εκατομμύρια φορές και πόσες φορές πηγαίνουμε στο δικαστήριο της τελικής κρίσης! Δεν επηρεάζει μόνο τη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας αύρα, αλλά επηρεάζει επίσης αρνητικά ή θετικά και την αύρα των άλλων. Κάποια κουβέντα σάς εξυψώνει, σάς φωτίζει, σάς κάνει πιο δημιουργικούς κι εποικοδομητικούς. Άλλη κουβέντα σάς ρίχνει χαμηλά.

Πρώτα απ’ όλα πρόκειται να μάθουμε το μυστικό, γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μυστικό στην ομιλία, καθώς όλες οι θρησκείες και φιλοσοφίες στην αρχαία εποχή έδιναν έμφαση σε αυτό. Εάν διαβάσετε την γραμματεία από το 380μ.κ.ε. και νωρίτερα, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν, θα βρείτε αυξημένη έμφαση στο τι σημαίνει το πως να μιλάτε και τι είναι η ομιλία. Μετά απ’ αυτό, ειδικά στον αιώνα μας, τα “γρανάζια” της ομιλίας μας έχουν ξελασκάρει. Μπορείτε να πείτε οτιδήποτε. Έχουμε δημοκρατία. Μπορείτε να βρίσετε, να μισήσετε με τα λόγια σας, να καταστρέψετε ό,τι θέλετε.

Είστε απλά ελεύθεροι να μιλάτε. Γι’ αυτό μπορείτε να δείτε εκτεταμένο εκφυλισμό στο νου, τα συναισθήματα, τα σώματα.

Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή