Σελίδες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Χαλαζίας – Η δύναμη της ενεργειακής ενίσχυσης

Αντιστοιχία με το Τσάκρα: Όλα τα τσάκρας, καθαρίζει και επεκτείνει το αυρικό πεδίο

Σωματική αντιστοιχία: Όλα τα συστήματα και τα όργανα του φυσικού και στοιχειακού σώματος, αφομοίωση των μετάλλων

Δόνηση: Από Γήινη έως εξαιρετικά Υψηλή αναλόγως του τύπου του χαλαζία. Μπορεί να έχει ταυτόχρονα και τις δύο ιδιότητες

Η δύναμή του: Κρύσταλλος της πνευματικής όρασης ηρεμεί το πνεύμα και βοηθά την ενσυνείδηση.

Επιπλέον: Τοποθετήστε τον χαλαζία σε όποιο μέρος του σώματος χρειάζεται θεραπεία. Αποκαθιστά συνολικά το σώμα σε ενεργειακή ισορροπία και ολότητα



Οι Ινδιάνοι της Αμερικής τοποθετούσαν χαλαζία στις κούνιες των νεογέννητων για να τα συνδέσουν με τη Γη. Μεγάλοι χαλαζίες έχουν βρεθεί σε αιγυπτιακό ναό 8.000 χρόνια παλιό. Ο έλληνας ιερέας του 8ου αι. π.Χ. Ονομάκριτος έλεγε πως οποιοσδήποτε εισερχόταν στον ναό κρατώντας χαλαζία στο χέρι του θα εισακούονταν οι προσευχές του γιατί ούτε οι Θεοί δεν μπορούν να αντισταθούν στη δύναμη του κρυστάλλου. Σε όλο τον αρχαίο κόσμο τον χρησιμοποιούσαν για την πρόβλεψη του μέλλοντος και για να υψώσουν οι άνθρωποι τις μεταφυσικές τους ιδιότητες. Οι Μάγια ανίχνευαν με τη βοήθειά του τις φλέβες νερού. Και ο Έλληνας μυστικιστής του 1ου μ.Χ. αι., ο Απολλώνιος ο Τυρεύς κατείχε έναν κρύσταλλο που του εξασφάλιζε τη μαγική δύναμη να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται κατά βούληση μπροστά από τα μάτια κάποιου – ικανότητα που επέδειξε και παρουσία του Καίσαρα, ο οποίος είδε πολλά ακατάληπτα στον καιρό του.

Ο Πλίνιος γκρίνιαζε για το γεγονός πως πολλοί κρύσταλλοι χαλαζία παρουσίαζαν ελαττώματα, σημεία φθοράς και χρωματισμούς, ρωγμές από τη δράση του νερού ή εναποθέσεις αλάτων που χάλαγαν την επιφάνειά του προσθέτοντας γραμμές, χαράξεις, χρώματα – όλα αυτά στοιχεία ιδιαιτερότητας που αναζητούν οι θεραπευτές κρυστάλλων σήμερα ακριβώς γιατί ξέρουν ότι τους προσθέτουν έξτρα δύναμη και ιδιότητες.

Ο χαλαζίας είναι στην ουσία το στοιχείο πυριτία, το πιο διαδεδομένο στον πλανήτη μας και στο ανθρώπινο σώμα. Ως παράδειγμα του «όπως πάνω έτσι και κάτω», η πυριτία είναι ουσιώδης για το ανθρώπινο σώμα και τα καλά οξυγονωμένα κύτταρα. Είναι από τους δομικούς λίθους του ανοσοποιητικού συστήματος και του πλανήτη μας.


Η θεραπευτική του δύναμη

Ως κυρίαρχος θεραπευτικός λίθος ο Χαλαζίας ενισχύσει την ενέργεια και μεγιστοποιεί την υγεία. Οι αρχαίοι βύθιζαν χαλαζία στο νερό για να το φορτίσουν με μαγική θεραπευτική δύναμη. Στις μέρες του Πλίνιου, οι γιατροί καυτηρίαζαν τις πληγές με κρυστάλλινη μπάλα χαλαζία την οποία διαπερνούσαν και θέρμαιναν οι ακτίνες του ήλιου. Σε μικρή απόσταση από το σώμα ο χαλαζίας θεράπευε φλύκταινες.

Ο κρύσταλλος φέρνει το σώμα σε ισορροπία και βελτιώνει ενεργειακά την κατάστασή του. Ανάμεσα στα οφέλη του λέγεται πως είναι η ρύθμιση της πίεσης του αίματος, η επανοξυγόνωση των κυτταρικών ιστών και η αναγέννηση των κυττάρων. Ενεργειακά ενδυναμώνει τον μεταβολισμό, τα αιμοσφαίρια του αίματος, την ελαστικότητα των συνδέσμων και τον συνδετικό ιστό. Αντι-πυρετικό, κατεβάζει τη θερμοκρασία. Από τους περισσότερους χρήστες του χαλαζία υποστηρίζεται ότι μπορεί να διαπεράσει τα εμπόδια και να ξεμπλοκάρει τον οργανισμό, να διώξει τις τοξίνες και να συντονίσει εκ νέου το σώμα στους σωστούς κραδασμιακούς του ρυθμούς.

Η μεταμορφωτική του ενέργεια

Ο Χαλαζίας θεωρείται ότι κρατά στη μνήμη του το δυναμικό ολόγραμμα της ψυχής και της συμπαντικής γνώσης. Οι ιθαγενείς της Αμερικής αναφέρονται σε αυτόν ως τα εγκεφαλικά κύτταρα της Μάνας Γης. Αυτός ο άφθονος σε ποσότητα, ποικιλία, χρώματα και μορφές κρύσταλλος, μοιάζει να γνωρίζει τι χρειάζεται και τι είναι απαραίτητο. Συντονιζόμενος στην ενέργειά του ο άνθρωπος μεταλλάσσει την αρνητικότητα, ενισχύει την ενέργειά του, συντονίζει το δονητικό του πεδίο και ανυψώνει τη συνείδησή του. Αυτός ο βαθιά καθαρτικός της ψυχής κρύσταλλος είναι ικανός να μετακινήσει ακόμα και τις ρίζες της καρμικής ασθένειας, να αποτοξινώσει το συναισθηματικό πεδίο και να ισορροπήσει το μυαλό.

Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε στις ιδιαιτερότητες των βασικών κρυστάλλων χαλαζία γιατί τα είδη τους είναι πολλά και παρότι οι ιδιότητές τους ταυτίζονται, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάνουν κάθε κρύσταλλο χαλαζία μοναδικό και χρήσιμο σε συγκεκριμένες εργασίες.





Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή