Σελίδες

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Παιδιά Indigo - έφηβοι, νεαροί ενήλικες και οι γονείς τους – μέρος 2/2

Παιδιά που προέρχονται από τ’ άστρα, σταλμένα με ειδική αποστολή στη Γη.
Οι γονείς που υποστηρίζουν και φροντίζουν ένα παιδί με Ίντιγκο δόνηση, έχουν συμφωνήσει να είναι οι επιμελητές μιας ψυχής που φέρει τη νέα μορφή ενέργειας στον πλανήτη. Αυτά τα παιδιά είναι ψυχές πρωτοπόρες και οι γονείς τους έχουν κάνει συμβόλαιο μαζί τους ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την νέα ενέργεια μέσω των νέων τρόπων που βλέπουν τα πράγματα. Αποστολή τους έχουν να θέτουν σε αμφισβήτηση τις παλιές μεθόδους δράσης και να δημιουργούν νέους δρόμους εκδήλωσης. Οι ενέργειες που ‘κουβαλάνε’ είναι ευαίσθητες και οι γονείς τους έχουν αναλάβει το υποστηρικτικό έργο της αγάπης και της φροντίδας, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα και τα χαρίσματά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν οι γονείς ότι τα Ίντιγκο παιδιά προσπαθούν να μας διδάξουν κάτι καινούργιο, επειδή ίσως να προσπαθήσουν να αντισταθούν από φόβο. Είναι σημαντικό να αφήσουν τα παιδιά τους να ‘χαράξουν’ το δρόμο για εμάς και να αποδεχτούν τις αλλαγές που θα συμβούν στα χρόνια που θα έρθουν. Θα είναι για το ύψιστο καλό μας αυτές οι αλλαγές.



Από την άλλη, αυτά τα παιδιά είναι σαν καθρέφτης για τους γονείς τους. Αναλαμβάνουν τα μη λειτουργικά πρότυπα που οι γονείς έχουν. Τα πρότυπα αυτά συνήθως έχουν να κάνουν με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την μη αποδοχή του εαυτού. Αυτή είναι και η αιτία που τόσο πολλά Ίντιγκο οδηγούνται σε αυτοκαταστροφικές συνήθειες κατάχρησης ναρκωτικών και σεξουαλικής ασυδοσίας. Αντανακλούν πίσω στις οικογένειες και τις κοινότητές τους τα αυτοκαταστροφικά πρότυπα που έχουν μάθει από τους ανθρώπους γύρω τους. Η χορήγηση ναρκωτικών είναι ένας τρόπος να ‘βγάλουν’ από τη μέση και να ελέγξουν αυτές τις ευαίσθητες ψυχές.

Το δίλημμα μιας μητέρας
"Γεια σας. Έχω ένα γιο 15 μηνών και πιστεύω πως είναι ένα από αυτά τα ‘νέα παιδιά’. Τον αγαπώ πολύ και με κανένα τρόπο δεν θα ήθελα να τον βλάψω. Αλλά με κάνει να τρελαίνομαι! Σε όλη μου τη ζωή συναναστρέφομαι παιδιά και ποτέ δεν συνάντησα ένα τόσο πολυάσχολο παιδί. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε μαζί του. Δεν μπορώ να τον κάνω να κοιμηθεί. Δεν μπορώ να τον κάνω να φάει κάτι άλλο εκτός από ψωμί, γιαούρτι, φρούτα και μπισκότα. Δεν πίνει καθόλου γάλα και γι’ αυτό δεν θέλω να τον απογαλακτίσω. Δεν κοιμάται τις νύχτες.
Ξέρω ότι αυτά που ανέφερα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά σχεδόν κάθε «κανονικού» παιδιού, αλλά ο γιος μου τα κάνει όλα αυτά σε υπερβολικό βαθμό. Καμία από τις συμβουλές περί ανατροφής παιδιών που διάβασα ή μου είπαν δεν ταιριάζει με την περίπτωσή του. Έχω προσπαθήσει τα πάντα! Είμαι δασκάλα Ρέικι ΙΙ (μορφή θεραπευτικής ενέργειας) και του κάνω Ρέικι, αλλά και αυτό δεν δουλεύει. Προσπάθησα να του διοχετεύσω ενέργεια την ώρα που κοιμόταν…. Τον άφησα να ουρλιάζει…. Τον άφησα ξύπνιο επίτηδες ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα κουραζόταν και θα κοιμόταν, αλλά δεν δούλεψε…. Τον άφησα να έλθει στο κρεβάτι μας να κοιμηθεί μαζί μας, μάταια. Επιθυμώ τόσο πολύ να κλείσω τα μάτια μου και να κοιμηθώ για περισσότερο από 3 ώρες! Μετά από 15 μήνες πρέπει να πιάσω δουλειά ξανά για να συνεισφέρω στην οικογένειά μου αλλά δεν μπορώ με αυτή την έλλειψη ύπνου που νιώθω.
Είναι πανέξυπνο παιδί. Λέει ήδη πάνω από 60 λέξεις. Βουρτσίζει μόνος τα δόντια του. Μόλις καταφέρει κάτι δεν ξαναασχολείται μαζί του. Έχω τόνους από ‘ξεπερασμένα’ παιχνίδια. Καταλαβαίνει Ισπανικά (ο πατέρας του είναι Ισπανόφωνος αλλά σπάνια του μιλάει στη γλώσσα του). Μπορεί να ανοίξει τα πάντα και βλέπει πράγματα που κανένας άλλος δεν βλέπει, αν καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάω. Δεν αρρώστησε ποτέ. Έχει βγάλει όλα τα δόντια… το πρώτο το έβγαλε όταν ήταν 3 μηνών και από τότε δεν σταμάτησε. Και έχει μάτια που σου λειώνουν την καρδιά.
Έχω φτάσει στα όρια των αντοχών μου. Μερικές φορές τον έχω καθίσει κάτω με το ζόρι για να εκτονώσω το θυμό μου. Απογοητεύομαι τόσο που δεν καταφέρνω να τον καταλάβω. Ξέρω ότι δεν καταλαβαίνει τι κάνει, από τον τρόπο που με κοιτάζει. Έχω δοκιμάσει να του εξηγήσω γιατί να μην κάνει κάτι, του έχω χαστουκίσει τα χέρια, έχω φωνάξει, κλάψει και τον έχω απομακρύνει από το οτιδήποτε. Τίποτα δεν βοήθησε. Απεγνωσμένα έχω την ανάγκη να με συμβουλεύσουν γονείς Ίντιγκο παιδιών αλλά και άλλοι Ίντιγκο. Θα πρέπει να μάθω άλλους τρόπους να χειρίζομαι αυτά τα θέματα. Έχω διαβάσει το βιβλίο Indigo Παιδιά του Lee Carroll, αλλά δεν έλυσε κανένα πρόβλημα για μένα".

Ο Στηβ Ρόθερ (www.lightworker.com) επί χρόνια επικοινωνεί με μια ομάδα όντων φωτός που αυτοαποκαλούνται Το Γκρουπ. Μιλάνε για τον Νέο Πλανήτη Γη και για τα παιδιά των Άστρων. Σύμφωνα με 'Το Γκρουπ', τα Ίντιγκο άτομα ήρθαν για να ταρακουνήσουν την παλιά νοοτροπία και να προετοιμάσουν το χώρο για το νέο κύμα εξέλιξης, τα παιδιά με την κρυστάλλινη δόνηση. Στις πρώτες επικοινωνίες τους το 1996 'Το Γκρουπ' είπε ότι αν κάναμε τον πλανήτη μας πιο ασφαλή (και δεν τον καταστρέφαμε) αυτά τα παιδιά θα έκαναν την εμφάνισή τους. Φαίνεται πως, αντίθετα από ό,τι πιστεύουμε, ο πλανήτης πρέπει να γίνεται όλο και πιο ασφαλής, επειδή πρόσφατα είπαν ότι τα Κρυστάλλινα Παιδιά άρχισαν ήδη να εισέρχονται στον πλανήτη.
Παρακάτω είναι ένα μικρό απόσπασμα από το site του Στηβ Ρόθερ:
«Αυτά που αποκαλείτε παιδιά Indigo έχουν ήδη αλλάξει τον εστιασμό της ανθρωπότητας προς μια νέα νοοτροπία και η οποία ξεκίνησε με την αλλαγή που αυτά τα παιδιά επέφεραν στα συστήματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά. Φανταστείτε πώς θα μοιάζει ο κόσμος σας όταν αναλάβουν τα ηνία της διακυβέρνησης του κόσμου σας! Καθώς αυτό θα ξεδιπλώνεται, η Νέα Γη θα ριζώσει για καλά τη νέα Κρυστάλλινη ενέργεια. Θα δείτε να δημιουργείται ο χώρος για άτομα με ισχύ ασχέτως πιστεύω, φύλου ή καταγωγής. Αυτές οι όμορφες ψυχές διαθέτουν ευθύτητα και ίσως να σας φαίνονται κάποιες φορές τραχιές. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι ότι βαριούνται εύκολα. Ευλογημένα ας είναι, επειδή ανοίγουν την πόρτα…».

Μήπως έχετε ένα Indigo παιδί;
Η Wendy H. Chapman με την πολύχρονη εμπειρία της με τα παιδιά, έφτιαξε μια λίστα ερωτήσεων. Αν απαντήσετε ‘ναι’ σε πάνω από 10, το παιδί σας είναι πιθανότατα Ίντιγκο. Αν πείτε ‘ναι’ σε πάνω από 13, τότε σίγουρα είναι.
· Έχει έρθει στον κόσμο με συμπεριφορά βασιλική;
· Νιώθει ότι αξίζει που βρίσκεται εδώ;
· Διαθέτει φανερή αίσθηση (σιγουριά) του εαυτού του;
· Αντιμετωπίζει με δυσκολία την πειθαρχία και την εξουσιαστική συμπεριφορά εκ μέρους των άλλων;
· Αρνείται να κάνει ορισμένα πράγματα που του λένε ότι πρέπει να κάνει;
· Απογοητεύεται από τελετουργικά συστήματα που απαιτούν ελάχιστη δημιουργικότητα;
· Βλέπει καλύτερους τρόπους να κάνει πράγματα στο σπίτι ή στο σχολείο;
· Αρνείται να ανταποκριθεί σε πρακτικές ενοχής;
· Βαριέται εύκολα με εγχειρήματα που του έχουν αναθέσει να εκτελέσει;
· Του έχει γίνει διάγνωση Συνδρόμου Μειωμένης και Διαταραγμένης Προσοχής (ADD);
· Είναι ιδιαίτερα δημιουργικό;
· Επιδεικνύει διαίσθηση;
· Νιώθει δυνατή ευσπλαχνία για τους άλλους;
· Ανέπτυξε αφηρημένη σκέψη σε μικρή ηλικία;
· Είναι πολύ έξυπνο;
· Είναι ταλαντούχο ή προικισμένο με χαρίσματα;
· Είναι άτομο που ονειρεύεται ξύπνιο;
· Διαθέτει μάτια με βαθιά, παλαιή, σοφή έκφραση;
· Έχει ενδιαφέρον για την πνευματικότητα;
Αρκετά από τα παιδιά αυτά ακολουθούνται από σκέψεις αυτοκτονίας και ο λόγος είναι ότι έχουν αντιμετωπίσει στην παιδική τους ηλικία εμπειρίες δύσκολες που τους άφησαν πληγές βαθιές και επίπονες. Η ικανότητά τους να νιώθουν τον πόνο των γύρω τους κάνει το δικό τους πόνο πιο έντονο. Η θεραπεία με χρήση φαρμάκων κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Σε μερικές περιπτώσεις τα παιδιά Ίντιγκο μπορεί να έχουν ασυνήθιστη αντίδραση σε κάποιο φάρμακο ή να μην το ανεχθούν καθόλου.
Κάθε γονιός που το παιδί του αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα και επίπονες εμπειρίες, χρειάζεται να αντιληφθεί ότι το παιδί του δεν έχει τη δυνατότητα να ‘κλείσει’ το κουμπί των συναισθημάτων, όπως είχαν μάθει να κάνουν οι ίδιοι. Η καλή επικοινωνία μεταξύ παιδιών και γονέων είναι αποτελεσματική και τα βοηθάει να ξεχωρίζουν τι ανήκει στα ίδια και τι στο περιβάλλον τους.
Αν και είναι εξαιρετικά ευφυή, τείνουν να είναι συναισθηματικά ανώριμα και χρειάζονται πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από όσο πιστεύουν.
Άλλα πάλι φοβούνται από τους επιτυχημένους γονείς τους και είναι μια πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουν, ενώ άλλα θέλουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από την εργασία των γονέων τους, επειδή θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή.
Ως γενιά (τα Indigo) είναι πολύ δημιουργικά, διαισθητικά, με κίνητρα και κάνουν τα πάντα με σκοπό και πρόθεση. Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί νεαροί Indigo έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές τους, όπως τα παιδιά και τα άτομα που είναι διαφορετικά. Η πιο συχνά προτεινόμενη λύση για τους γονείς των παιδιών Indigo είναι να επικοινωνούν μαζί τους, να ακούνε τους φόβους τους, να μαθαίνουν πού βρίσκονται τα ενδιαφέροντά τους, να τα καθησυχάζουν και να τα βοηθάνε να αισθάνονται άνετα με τις διαφορές τους.
Η ενέργεια Indigo δεν συμμορφώνεται με κανόνες και κανονισμούς. Δεν θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να εργαστούν σε δουλειές που δεν αγαπούν ή δεν ταιριάζουν με τα δώρα και τα ταλέντα τους. Ωστόσο, είναι αρκετά δημιουργικά να βρουν εναλλακτικές λύσεις που τους ταιριάζουν, αν υποστηρίζονται οι προσπάθειές τους.
Ενώ η ενέργεια Indigo είναι υπέροχα δημιουργική όταν εκφράζεται θετικά, μπορεί να είναι πολύ καταστροφική στην αρνητική της έκφραση. Αυτό αφορά όχι μόνον τον εξωτερικό κόσμο, αλλά και τον εσωτερικό κόσμο τους. Συχνά, είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους, δημιουργώντας προβλήματα και δυσκολίες στον εαυτό τους και στους γονείς τους.

Τα Ίντιγκο είναι παιδιά μιας γενιάς που απαιτεί και έχει ανάγκη από γονείς που θα γνωρίζουν και θα συμμετέχουν στην ανατροφή τους. Οι γονείς αυτών των παιδιών πρέπει να είναι παρόντες στη ζωή τους από κάθε άποψη, συμπεριλαμβανομένης και της συναισθηματικής. Οι περισσότεροι γονείς έχουν απαιτητικές εργασίες και τρόπο ζωής και δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους.

Τα παιδιά Indigo είναι η πρώτη γενιά που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα και εκπροσωπείται από τους σημερινούς έφηβους και νεαρούς ενήλικες. Τα παιδιά Indigo είναι σοφά πέρα ​​από τα χρόνια τους, πολύ οξυδερκή και έχουν την τάση να λένε την αλήθεια έξω από τα δόντια. Αλλά οι κοινωνικές συμβάσεις δεν αποτελούν μέρος της κατανόησής τους. Ξέρουν τι πρέπει να ειπωθεί και δεν φοβούνται να το πουν.
Τα χρόνια τους εδώ στη γη είναι σκληρά. Αποκαλούνται και η γενιά του Ritalin (φάρμακο για να τα ηρεμούν). Πολλές φορές τα ακραία προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών αυτών δημιούργησε μαζική συνταγογράφηση φαρμακευτικών προϊόντων, όπως το Ritalin, το Wellbutrin και το Adderall. Αλλά μήπως το πρόβλημα έγκειται στα παιδιά ή στο σύστημα με το οποίο δεν μπορούν να προσαρμοστούν; Αυτά τα παιδιά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες ενέργειες χαμηλού επιπέδου και έτσι έκαναν αυτό που ήξεραν καλύτερα: μιαν επανάσταση. Οι γενιές πριν από αυτά είχαν συνηθίσει να αποδέχονται το status quo. Όχι τα παιδιά αυτά. Αντιπροσωπεύουν την ηρεμία πριν την καταιγίδα, να το πούμε πιο απλά… γιατί μας προετοιμάζουν για την επόμενη γενιά των πιο εξελιγμένων παιδιών, των Κρυστάλλινων.





Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή