Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Ελεύθερη Σκέψη - Την Αλήθεια να Τιμάς

Δεν σου διδάσκω αισιοδοξία – Σου διδάσκω υπέρβαση.

Δεν σου διδάσκω αισιοδοξία. Στην Δύση είναι πολύ της μόδας στις μέρες μας.

Λέγεται "θετική σκέψη". Αυτό είναι το νέο όνομα του οπτιμισμού, το παλιό έγινε λίγο παλιομοδίτικο, ξεπερασμένο. Το νέο όνομα είναι θετική σκέψη. Δεν σου διδάσκω θετική σκέψη, γιατί η θετική σκέψη φέρνει μαζί της και την αρνητική.Σου διδάσκω υπέρβαση – ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Γίνε ο παρατηρητής, ο αυτόπτης μάρτυρας και των δύο. Όταν είναι μέρα παρατήρησε την μέρα, όταν είναι νύχτα παρατήρησε την νύχτα και μην ταυτιστείς με τίποτα. Δεν είσαι ούτε η μέρα ούτε η νύχτα, είσαι η συνείδηση που τα υπερβαίνει. Επικεντρώσου όλο και περισσότερο σε αυτό, σε αυτή την υπέρβαση.

Όσσο

Όπου συναντάς δωρεά γνώσης, προσφορά άδολη και αχρήματη, να υποκλίνεσαι.


Υποχρεούσαι να υποκλίνεσαι, γιατί κανείς δεν κάνει δωρεά γνώσης, αν δεν κατέχει γνώση, άσχετα αν την κατανοείς ή αν δεν θέλεις να την καταλάβεις, επειδή έχεις μάθει "αλλιώς". Κάθε κραυγή είναι Αλήθεια. Την Αλήθεια να Τιμάς.

Κανείς δεν δίνει δίχως προσωπικό όφελος, κάτι που δεν έχει κατακτήσει με κόπο και αγώνα.
Κι εκεί, μισθωτέ και υποκριτή, να υποκλίνεσαι.

Να υποκλίνεσαι στην προσφορά και την ανιδιοτέλεια, πάσης φύσεως και μορφής. Αρκετά υπήρξες μικροπρεπής και χυδαίος. Αρκετά χαχάνισες με όσα δεν κατανοείς και με όσα δεν θέλεις να κατανοήσεις. Αρκετά έκλεισες τα μάτια στο φως. Ή άνοιξέ τα ή ας σε κάψει.

Εμπιστεύεσαι εμποράκους. Εμπορεύονται πνεύμα, γνώση, ήθος, ιδανικά, αξίες, ελευθερία. Με εμπόρους έχεις να κάνεις, όπου μόνο η διαφήμιση και το λανσάρισμα "μετράει".

Εκδοτικοί οίκοι μονοπώλια, που σου πουλάνε "φθηνές" μεταφράσεις της πλάκας ως χρυσάφι. Που τους γλύφεις και τους προσκυνάς για να 'χεις στον ήλιο μοίρα. Μόνο που δεν έχεις ούτε Ήλιο, ούτε Μοίρα. Μόνο Ευρώ. Προσκυνάς εμπόρους. Δίνεις την ψυχή σου. Δεν έχεις καν ψυχή. Λίγη αξιοπρέπεια... Επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια...

Πάντα υπήρχε το εμπόριο μα ποτέ δεν όριζε κάτι πέρα από τιμές προϊόντων σε οργανωμένες αγορές. Δεν είχαν λόγο οι έμποροι. Δεν είχαν γνώση οι έμποροι. Μόνο από κέρδος γνωρίζουν οι έμποροι.

Δεν έχουν αξίες οι έμποροι. Δεν έχουν ιδανικά οι έμποροι. Κι όμως, τα εμπορεύονται.

Οι έμποροι θα κάνουν τα πάντα για το κέρδος. Δεν υπάρχει τίποτα επαναστατικό γύρω απο το "κέρδος". Κάποιος κερδίζει, άλλοι χάνουν. Άνοιξε το μυαλό σου. Είναι φαύλος κύκλος. Ή όλοι να κερδίζουν ή όλοι να χάνουν. Οτιδήποτε άλλο, δεν σε συμφέρει.

Να μοχθείς και να κοπιάζεις, μόνο για όσα αγαπάς και μπορείς να ανταποκριθείς. Μόνο σε όσα μπορείς πράγματι να προσφέρεις γινόμενος χρήσιμος στον Εαυτό σου, μα και στους γύρω σου. Όχι όμως για το κέρδος. Κράτα για τα απολύτως αναγκαία, μοίρασε τα υπόλοιπα. Αγάπα. Αγάπα βαθιά. Μόνο αυτό μετράει. Συγχώρεσε. Προσπάθησέ το έστω. Μην ισοπεδώνεσαι. Διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το φθηνό και ήδη νεκρό σαρκίο σου. Διακυβεύεται η ψυχή σου.

Χαβαλέδες ρουφάνε ψυχή σου. Κι εσύ την πουλάς για πλάκα.

Σε ρούφηξε το κυνήγι της χλιδής, οι εχθροί και η κοινωνία... Φόρεσες μάσκες για να γίνεις αρεστός. Γίνεσαι κλόουν για να είσαι αρεστός. Πουλιέσαι για ψίχουλα.

Παίζεις το παιχνίδι τους, γίνεσαι χειρότερος των χειροτέρων για να σε θαυμάσουν. Παίζεις το παιχνίδι τους... δεν έχεις καν παιχνίδι.

Κάθε σου λέξη, κάθε σου σκέψη, κάθε σου συναίσθημα, κάθε σου αντίδραση, προβλέψιμη όπως και η τιμή σου. Η τιμή που ποτέ δεν είχες. Η τιμή που σε ορίζει, δυστυχώς σε καθορίζει.

Ατάλαντοι γίνονται ταλαντούχοι. Βλάκες γίνονται πρωθυπουργοί. Γουρούνια φοράνε μάσκες ανθρώπων και διοικούν. Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται. Ιδεολογίες εμπόρων. Ιδέες εμπόρων. Κόσμος εμπόρων.

Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο... τον Αϊνστάιν.

Σύμφωνα με ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης, καμίας μορφής ενέργεια δεν χάνεται.

Δεν δημιουργείται κ δεν καταστρέφεται, απλά υπάρχει. Ξεκινώντας από αυτό και με δεδομένο ότι ο εγκέφαλος, είναι μια τεράστια γεννήτρια ενέργειας, οι επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο τι γίνεται αυτή η ποσότητα ενέργειας, όταν ο εγκέφαλος σταματήσει λόγω θανάτου να λειτουργεί.

Είναι πιθανόν να μεταβιβάζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν; Για τους μελετητές, η θεωρία των παράλληλων συμπάντων, είναι μια πραγματικότητα πολύ πιο αντικειμενική από αυτό που θεωρούμε πραγματικότητα δεδομένου ότι έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, θεμελιώδεις όσον αφορά την προσέγγιση μας απέναντι στην πραγματικότητα, δν υφίστανται όπως τις αντιλαμβανόμαστε.

Οτιδήποτε ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί σαν πληροφορία, είναι απλά ένα εργαλείο κατανόησης ενός συγκεκριμένου χωροχρόνου μιας συγκεκριμένης πραγματικότητας. Κάτι που αποδεικνύεται από την ανικανότητα του εγκεφάλου, να κατανοήσει την ύπαρξη του συμπαντικού απείρου, εφ' όσον ο προγραμματισμός του, του καθιστά κατανοητά μόνο τα πεπερασμένα σύνολα.

Σε ένα σύμπαν χωρίς χώρο και χρόνο (με τις έννοιες που εμείς τους δίνουμε) όπως στην ουσία έχει αποδειχτεί ότι είναι το σύμπαν, η έννοια του θανάτου, του τέλους, πολύ απλά δεν υφίσταται λένε οι ειδικοί.

Υφίσταται η εμπειρία του θανάτου, όπως τον βιώνουμε με το συγκεκριμένης λειτουργίας εγκέφαλο μας, αλλά κατά πόσο αυτή η εμπειρία, ανταποκρίνεται σε μια αντικειμενική πραγματικότητα, για την οποία δεν έχουμε εργαλεία κατανόησης;

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν είχε παραδεχτεί με αφορμή το θάνατό ενός φίλου του, του Μπέσο: "Ο Μπέσο έφυγε από αυτόν τον παράξενο κόσμο, λίγο πριν από μένα.
Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν κι εμάς, γνωρίζουμε ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι απλά και μόνο μια πεισματάρικη ψευδαίσθηση".

Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων, η αθανασία δεν είναι μια διαρκής ύπαρξη σε έναν κόσμο δίχως τέλος γιατί πολύ απλά σαν έννοια, κατοικεί έξω από την έννοια του χρόνου όπως τον ξέρουμε.

Σε έναν κόσμο έξω από την αντιληπτική μας ικανότητα κι από ότι θεωρούμε πραγματικό και μη.

Όσο δεδομένη είναι η περιορισμένη μας ικανότητα στον προσδιορισμό της πραγματικότητας άλλο τόσο είναι και η ικανότητά μας στον προσδιορισμό της μη πραγματικότητας.

Αυτής που δεν περιορίζεται από το χώρο, το χρόνο και τους νόμους ενός χιλιοστού του σύμπαντος, αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη την δημιουργία και τις παράλληλες, άπειρες όπως και ο χωροχρόνος, μορφές της.

Πηγή: Τραγικό.Net

Χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι γνώριζαν για την αθανασία της συνείδησης, την μετά θάνατον μετάβαση σε μια άλλη πραγματικότητα, το διαρκές ταξίδι στο αχανές της ύπαρξης και επέτρεψες σε ορισμένους εμποράκους, να παίξουν, να αμφισβητήσουν και να διαφθείρουν κάθε γνώση, κάθε αξία. Επέτρεψες να σε φοβίσουν και να σε κρατήσουν μακρυά από τα ουσιώδη, με αφορμή την βάρβαρη - και προϊόν εκμετάλλευσης των μαζών - θρησκευτική καταπίεση και αγυρτία. Κι εσύ δεν αγωνίστηκες. Πίστεψες τους φορείς του Τίποτα. Αυτούς που σου ζητάνε να είσαι Τίποτα, για να κερδίζουν αυτοί τα πάντα. Προσκύνησες. Σήκωσες "μπαϊράκι" μόνο σε όσους σε αγαπούσαν και σε νοιαζόντουσαν πραγματικά. Προσκύνησες το Ψεύδος, ενώ τρέχεις μακρυά από την Αλήθεια. Λες πως η Κόλαση είναι εδώ. Δεν έχεις ιδέα τι είναι Κόλαση...

Είμαστε ένα Τίποτα, που εμπεριέχει μέσα του το Όλον. Αυτό ξεχνάνε να σου θυμίσουν οι Έμποροι και τα Είδωλα που προσκυνάς.

Όλα εχουν την "τιμή" τους... Έθνη, κράτη, ψυχές, συνειδήσεις, στρατοί. Όλα από το χρήμα, όλα για το χρήμα. Ο Άνθρωπος από πρωταγωνιστής, σκλάβος, από ένα μάτσο τεκενέδες...

Κινούμενα κομπλεξικά σκουπίδια, που παρακαλάνε για μερικά like. Επαναστάτες έναντι της Αλήθειας. Ήδη νεκροί και καταδικασμένοι.

Τρώγατε, τρώτε και θα τρώτε τις σάρκες σας, απολαμβάνοντας τις κολάσεις σας, έως ότου αποφασίσετε να βγείτε από το κλουβί σας... Ως τότε, συνεχίστε να φοράτε μάσκες...

Έμποροι... Θα έρθει η εποχή που θα αγοράσουν εσάς... Γιατί εσείς έχετε τιμή. Κάποιοι άλλοι όμως, όχι.

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας