Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Οδηγίες προς ανθρώπους

Αν παρατηρήσουμε από κοντά, οι σχέσεις είναι κάτι πολύ πιο λεπτό, κάτι πιο γοργό κι από την αστραπή, πιο αχανές κι από τη γη, γιατί οι σχέσεις είναι η ζωή. Η ζωή μας είναι σύγκρουση. Θέλουμε να κάνουμε τις σχέσεις χοντροκομμένες, ωμές, εύκολες. Έτσι χάνουν την ευωδιά τους, την ομορφιά τους. Όλα τούτα συμβαίνουν γιατί δεν αγαπάμε, κι η αγάπη, φυσικά, είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα, γιατί μέσα σ’ αυτή πρέπει να εγκαταλείψει κανείς ολοκληρωτικά τον εαυτό του. (το εγώ του)

Αυτή ακριβώς η ιδιότητα της φρεσκάδας, του καινούριου, είναι ουσιαστική, αλλιώς η ζωή γίνεται ρουτίνα, συνήθεια και η αγάπη δεν είναι συνήθεια, δεν είναι κάτι βαρετό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει το αίσθημα της έκπληξης. Θεωρούν τα πάντα δεδομένα κι αυτή η αίσθηση της ασφάλειας καταστρέφει την ελευθερία και τις εκπλήξεις της αβεβαιότητας.

Σχεδιάζουμε πράγματα για το μακρινό μέλλον μακριά από το παρόν. Αλλά η προσοχή που χρειάζεται για να κατανοήσει κανείς βρίσκεται πάντα στο παρόν. Στην προσοχή υπάρχει πάντα μια αίσθηση αμεσότητας. Το να είναι κανείς ξεκάθαρος στις προθέσεις του είναι πολύ επίπονη δουλειά- η πρόθεση είναι σαν μια φλόγα, που προτρέπει κάποιον ακατάπαυτα να κατανοήσει. Να ’σαι ξεκάθαρη στις προθέσεις σου και θα δεις, τα πράγματα θα κυλήσουν από μόνα τους.

Αυτός είναι ο οδηγός σου στο μονοπάτι του πολεμιστή-ταξιδιώτη:

* Ν’ αγαπάς σημαίνει να έχεις επίγνωση της αιωνιότητας

*Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και ας κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν έτσι.

*Κάθε άνθρωπος διαθέτει δυναμικά: την δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη τον οδηγεί να συναντήσει την δύναμη, το ταλέντο του τον υποχρεώνει να το μοιραστεί με το περιβάλλον του. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.

*Κάθε άνθρωπος διαθέτει μια δυναμική: την ικανότητα να επιλέγει. Για όποιον δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρετή, μετατρέπεται σε κατάρα – και οι άλλοι επιλέγουν για λογαριασμό του.

* Κάθε άνθρωπος έχει τον προσωπικό του Μύθο – Σκοπό να υλοποιήσει και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στον κόσμο. Ο Προσωπικός Σκοπός εκδηλώνεται στον ενθουσιασμό και στο πάθος του για όσα κάνει στην καθημερινότητα του.

*Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει δύο γλώσσες: τη γλώσσα της κοινωνίας και την γλώσσα των οιωνών. Η πρώτη εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους άλλους. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για να εξηγεί τα μηνύματα από την δύναμη, τον αληθινό του εαυτό, το ΕΙΝΑΙ.

*Κάθε άνθρωπος οφείλει να αναζητά την απόλαυση – αυτό δηλαδή που δίνει σ’ εκείνον χαρά και όχι κατ’ ανάγκη και στους άλλους.

*Κάθε άνθρωπος πρέπει να διατηρεί ζωντανή μέσα του την ιερή φλόγα της τρέλας και να την ελέγχει. Και πρέπει ταυτόχρονα να συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος.

*Τα μόνα σφάλματα που θεωρούνται σοβαρά είναι τα εξής: να μη σέβεσαι και να μην είσαι ευγνώμων, να παραλύεις από τον φόβο, να νοιώθεις ενοχές, να νομίζεις ότι δεν αξίζεις ό,τι καλό και κακό σου συμβαίνει στη ζωή και να είσαι δειλός. Να αγαπάς τους εχθρούς σου, αλλά να μην κάνεις συμμαχίες μαζί τους και να τους κρατάς μακριά σου. Βρίσκονται στον δρόμο σου για να δοκιμάσουν το σπαθί σου (την δύναμη σου) και αξίζουν τον σεβασμό της μάχης. Εσύ να διαλέγεις τους εχθρούς σου και το πεδίο της μάχης και όχι αντίστροφα.

*Ό,τι κάνουμε στο παρόν επηρεάζει το μέλλον ως Αιτία και το παρελθόν ως Αποτέλεσμα. Το παρόν είναι το μέλλον του παρελθόντος σου.

***

Φωτογραφία Eos Aurora

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή