Σελίδες

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Λάθη που κάνουμε συνεχώς

Έρχεται η στιγμή που συμβαίνει μια μεγάλη αποκάλυψη στη ζωή όλων μας. Συνειδητοποιούμε, πως ο μόνος υπεύθυνος για τα “δεινά” της ζωής μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά, με συχνότητα εμμονής. Το αποτέλεσμα, είναι να μένουμε πίσω στην αυτοβελτίωση μας και την προσωπική μας ανάπτυξη.

Αν στα παρακάτω tips -προς αποφυγή- βρεις τον εαυτό σου ήρθε ο καιρός να διορθώσεις τα λάθη που σε κρατάνε πίσω:

*Εστιάζεις πολύ στα αρνητικά

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε οι άνθρωποι με αποτέλεσμα να σαμποτάρουμε την εξέλιξη μας. Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Κάνε focus σε ό,τι σου δίνει χαρά και χαμογέλα όσο και αν τα πράγματα στη ζωή σου ζορίζουν. Έρευνες, έχουν δείξει πως οι θετικοί άνθρωποι ζουν καλύτερα, είναι πιο υγιείς και κάνουν καλύτερες σχέσεις.

*Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Ως κοινωνικά όντα, αναπόφευκτα συγκρίνουμε ή σχολιάζουμε τους γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους πιο πλούσιους, πιο αδύνατους, πιο ψηλούς κτλ. Μη το κάνεις άλλο αυτό στον εαυτό σου. Συγκεντρώσου, σε αυτά που εσύ θες και όχι σε αυτά που έχουν οι άλλοι. Μόνο αν επικεντρωθείς στη δική σου ζωή θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου. Ακόμα, μη ζηλεύεις. Ναι, κάποιοι άνθρωποι πετυχαίνουν.

Get over it.

*Η ευτυχία δεν έρχεται μαγικά

Η υπομονή, σε θέματα προσωπικής ευτυχίας ή επαγγελματικής επιτυχίας δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί. Όμως, πρέπει να ξέρεις πως κανείς δεν τα κατάφερε ως διά μαγείας. Θα πέσεις αλλά θα ξανασηκωθείς και όπως θα σηκώνεσαι θα έχεις βγει ακόμα μια φορά νικητής. Κάνε υπομονή, βάλε στόχους και βήμα βήμα θα φτάσεις σε αυτό που έχεις συλλάβει σαν ευτυχία. Θα πρέπει επίσης να θυμάσαι πως τόσο η ευτυχία όσο και η επιτυχία έρχεται λίγο λίγο.

*Παλεύεις σε χαμένες μάχες

Είτε είναι προσωπικές και αδιέξοδες σχέσεις που από καιρό έχουν τελειώσει ή μια δουλειά που σε πνίγει, μέσα σου ξέρεις πολύ καλά πότε έχεις χάσει μια μάχη. Αν λοιπόν, έκανες όσο άντεχες και παρόλα αυτά βλέπεις πως δεν λειτουργεί μήπως ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις;

*Ο χρόνος είναι πολύτιμος

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Μη σπαταλάς χρόνο σε ανθρώπους ή λάθος καταστάσεις. Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί, αφιέρωσε χρόνο σε αυτά που αγαπάς να κάνεις και σε ανθρώπους που σε αγαπούν και αγαπάς. Όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου. Το ξέρεις και το ξέρω.

Eσείς τι λάθη επαναλαμβάνετε;



Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή