Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό είναι Το Κλειδί

Συλλάβατε ποτέ μια ιδέα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά δεν την αξιοποιήσατε; Πιθανόν να είχατε μια ιδέα για ένα παιδικό παιχνίδι, ένα καινούργιο σαμπουάν η ένα νέο αντικείμενο που θα φαινόταν χρήσιμο σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Αναλάβατε δράση; Αν όχι, γιατί δεν το κάνατε;

Ας δούμε και την άλλη πλευρά αυτής της ερώτησης. Ζητήσατε ποτέ από το σύμπαν να κάνει κάτι για εσάς, αλλά δεν είχατε το αποτέλεσμα που περιμένατε; Οραματιστήκατε ποτέ κάτι και δεν πήρατε αυτό που φανταστήκατε; Αν πράγματι έγινε αυτό, τότε τι συνέβη;

Προκειμένου να κατανοήσετε Το Κλειδί, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι συμβαίνει ανάμεσα σε εσάς και στο σύμπαν.

1. Το σύμπαν –αποκαλέστε αυτήν την υπερδύναμη «θεό», «θείο», «Θείο Φύση». «Ζωή», «μηδέν» «Τάο» ή όπως εσείς προτιμάτε- αποστέλλει και λαμβάνει μηνύματα συνεχώς. Λαμβάνει αιτήματα από εσάς.

2. Ο διάλογος αυτός φιλτράρεται μέσα από το δικό σας σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο σας ωθεί να αναλάβετε η όχι δράση.

3. Αυτό που παίρνετε πίσω είναι το αποτέλεσμα των δυο πρώτων βημάτων. Το πώς θα εκλάβετε αυτά τα αποτελέσματα βασίζεται επίσης στο σύστημα των πεποιθήσεών σας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σχήμα το σύμπαν (ή το «Θείο», η «ζωή» ή οποιοδήποτε όνομα σας αρέσει για να περιγράψετε την απροσδιόριστη αυτή δύναμη) είναι έτοιμο να λάβει αιτήματα από εσάς, ενώ προσπαθεί παράλληλα κι εκείνο να σας στείλει μηνύματα. Η επικοινωνία φιλτράρεται μέσα από τις πεποιθήσεις σας. Η τελική έκβαση είναι αυτό που αποκαλείτε πραγματικότητα. Αν όμως αλλάξετε αυτές τις πεποιθήσεις, τότε θα έχετε μία διαφορετική πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, όταν συλλαμβάνετε την ιδέα να δημιουργήσετε ένα καινούργιο προϊόν, η ιδέα αυτή προκύπτει ως ένα δώρο από το σύμπαν προς εσάς. Μόλις όμως σκεφτήκατε αυτή την ιδέα, αρχίσατε να την κριτικάρετε. Πιθανόν να είπατε πράγματα, όπως «Μα δεν ξέρω πώς να τα καταφέρω» ή -«Πού θα βρω τα χρήματα;» ή «Σίγουρα κάποιος άλλος το έχει ήδη σκεφτεί αυτό».

Όλες αυτές οι κρίσεις και οι αμφιβολίες είναι πεποιθήσεις. Και αυτές οι πεποιθήσεις σας σταμάτησαν από το να αναλάβετε δράση, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσετε το προϊόν.
Είναι πιθανό να παρατηρήσατε ότι αργότερα κάποιος άλλος το έκανε. Γι’ αυτόν τον λόγο, συνηθίζω να λέω πως «Στο σύμπαν αρέσει η ταχύτητα». Το σύμπαν δίνει την ίδια στιγμή μία ιδέα για ένα καινούργιο προϊόν ή μία υπηρεσία σε ορισμένους ανθρώπους, γνωρίζοντας πως οι περισσότεροι από αυτούς θα πείσουν τον εαυτό τους να μην την υλοποιήσουν. Η επιτυχία έρχεται σε εκείνους που αναλαμβάνουν δράση.

Τι συνέβη, όμως, με τη βοήθεια που ζητήσατε από το σύμπαν;

Το σύμπαν είναι πάντα εκεί, έτοιμο να ακούσει και να εκπληρώσει τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, ενώ προσπαθεί να σας βοηθήσει, οι πεποιθήσεις σας μπαίνουν στη μέση. Ενδεχομένως, για παράδειγμα, να ζητήσετε από το σύμπαν έναν τρόπο για να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο.

Το σύμπαν ακούει και προσπαθεί να σας παρακινήσει να συμμετάσχετε σε μια ομάδα όπου θα μπορούσατε να συναντήσετε αυτό το ιδανικό για εσάς άτομο. Κι όμως, εσείς πάλι πείθετε τον εαυτό σας να μην το κάνει, λέγοντας πράγματα όπως «Μα συμμετείχα σε αυτή την ομάδα και παλαιότερα» ή «Κανείς δεν θα με θέλει, γιατί είμαι τόσο ... (γεμίστε το κενό με αυτό που σκέφτεστε)». Για ακόμη μία φορά, το σύμπαν προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά οι δικές σας πεποιθήσεις το εμποδίζουν να πετύχει.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι το πιθανότερο είναι οι πεποιθήσεις που λειτουργούν μέσα σας να είναι μη συνειδητές. Έχετε συνειδητές πεποιθήσεις, όπως και ασυνείδητες και υποσυνείδητες. Οι βαθύτερες είναι εκείνες που έχουν και τη μεγαλύτερη δύναμη. Οι πεποιθήσεις σας αυτές αποτελούν την καλωδίωση που διαμορφώνει το πρόγραμμα, βάσει του οποίου λειτουργείτε στη ζωή σας. Για να μπορέσετε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε αυτές τις βαθύτερες πεποιθήσεις. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το σύμπαν μοιάζει περισσότερο με το Σχήμα 2.
Εν συντομία, ζείτε σε ένα σύμπαν που διαμορφώνεται από πεποιθήσεις. Για να αλλάξετε τα αποτελέσματα που λαμβάνετε, πρέπει να αλλάξετε τις ασυνείδητες πεποιθήσεις σας. Αυτόν τον τομέα πρέπει να ξεκαθαρίσετε. Για ακόμη μία φορά, σας τονίζω πως το ξεκαθάρισμα αποτελεί το μυστικό για να προσελκύσετε όλα όσα επιθυμείτε. Αυτό είναι Το Κλειδί.Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή