Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Φένγκ Σούι: Ποιο δωμάτιο του σπιτιού φέρνει... χρήμα και πως θα το προσελκύσετε;

Για να φέρεις στη ζωή σου την ευνοϊκή ενέργεια του πλούτου, για να έχεις καλοτυχία στα οικονομικά σου, το φενγκ σούι μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος.
Με τις συμβουλές που ακολουθούν, θα βελτιώσεις τον προϋπολογισμό σου. Αλλά μην ξεχνάς το γνωστό «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Γιατί χρειάζεται και η δική σου αισιόδοξη στάση για να λειτουργήσουν όλα αυτά. Να προσθέσεις κι εσύ τη δική σου θετική ενέργεια. Και να εφαρμόσεις ό,τι θα διαβάσεις εδώ με επιμονή και… υπομονή!


ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ - ΧΡΗΜΑ

· Το χρήμα μπαίνει από την πόρτα
Η εξώπορτα του χώρου της κατοικίας ή της δουλειάς σου είναι εκείνη που υποδέχεται την καλή ενέργεια του πλούτου. Φρόντισε να την έχεις σε άψογη κατάσταση, σαν να περιμένεις τον πιο σπουδαίο επισκέπτη. Αν είναι φθαρμένη, επιδιόρθωσέ την. Μην έχεις μπροστά ή πίσω της διάφορα παρατημένα αντικείμενα, γιατί εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας. Επίσης θα πρέπει να μπορεί να ανοίγει διάπλατα. Αφαίρεσε ό,τι την εμποδίζει. Πρόσεξε και το χαλάκι της εισόδου. Να το έχεις καθαρό και σε καλή κατάσταση.
Η είσοδός σου πρέπει να φωτίζεται άπλετα με φυσικό ή τεχνητό φως. Μην αφήνεις λάμπες καμένες, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν κοινόχρηστο διάδρομο. Το όνομά σου στο κουδούνι πρέπει να είναι σαφές και καλογραμμένο. Όχι ένα δυσανάγνωστο χαρτάκι κολλημένο όπως-όπως στο κουδούνι. Δείχνει τη θέση που εσύ πρώτος δίνεις στον εαυτό σου! Αν το κουδούνι δεν χτυπάει ή έχει δυσάρεστο ήχο, άλλαξέ το. Επίσης, αν έχεις δίπλα ή επάνω στην είσοδο μια επιγραφή με το όνομα ή την επωνυμία σου, αυτή πρέπει να είναι τοποθετημένη τουλάχιστον στο επίπεδο των ματιών του επισκέπτη, και ποτέ χαμηλότερα. Έτσι, θα σε βρει πιο εύκολα η καλοτυχία.

· Η κουζίνα… φέρνει λεφτά
Ό,τι έχει σχέση με το φαγητό, σύμφωνα με το φενγκ σούι, συνδέεται άμεσα με τον πλούτο. Και είναι φυσικό, αφού η πρώτη ανάγκη που καλύπτουμε με το χρήμα είναι να τραφούμε. Η συσκευή της κουζίνας λοιπόν, όπου μαγειρεύουμε, παίζει σημαντικό ρόλο. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι ολοκάθαρη, και οι εστίες και ο φούρνος της. Το ίδιο ισχύει και με τον φούρνο μικροκυμάτων. Θα πρέπει να μην αφήνεις ορισμένα μάτια της κουζίνας εντελώς αχρησιμοποίητα, αλλά να μαγειρεύεις σε όλα εκ περιτροπής. Και να μην βάζεις επάνω της άδειες κατσαρόλες! Κι ακόμα χειρότερα, να μην «ξεχνάς» άπλυτα σκεύη μαγειρέματος. Επίσης θεωρείται καλό για το φενγκ σούι η συσκευή να ακουμπά σε τοίχο, ώστε να έχει συμβολική στήριξη. Οι κουζίνες σε πάσο ή νησίδα μπορεί να έχουν στιλ, αλλά από αυτή την άποψη δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ευνοϊκές.
Επειδή ο χώρος όπου παρασκευάζεται το φαγητό συνδέεται τόσο με τον πλούτο, θα πρέπει να δίνεις προτεραιότητα στο να κρατάς ολόκληρη την κουζίνα σου καθαρή, τακτοποιημένη και περιποιημένη. Τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, όπως και τα αμέτρητα χρήσιμα και άχρηστα αντικείμενα πάνω στους πάγκους και στο τραπέζι δημιουργούν αρνητική ενέργεια.

· Οι συμβολισμοί του φαγητού
Κάτι ακόμα που έχει σημασία για την προσέλκυση του πλούτου είναι να μην αφήνεις τα ντουλάπια σου να αδειάζουν από τρόφιμα. Καλύτερα να ψωνίζεις λιγότερα και πιο τακτικά, παρά να αφήνεις να σου τελειώνουν οι προμήθειες και να …χάσκουν τα ντουλάπια άδεια μέχρι να τα ξαναγεμίσεις.
Στην τραπεζαρία, τοποθέτησε έναν καθρέφτη στον τοίχο, με τρόπο ώστε να μπορεί να καθρεφτίζεται το φαγητό που σερβίρεις στο τραπέζι. Έτσι διπλασιάζονται συμβολικά και η τροφή και ο πλούτος σου. Να έχεις όμως υπόψη σου πως οπουδήποτε έχεις ένα καθρέφτη, αυτός δεν πρέπει να αποτελείται από ψηφίδες ή κομμάτια αλλά να είναι ενιαίος. Διαφορετικά «κομματιάζεται» ο πλούτος σου αλλά και η δική σου καλή ενέργεια γενικά. Όταν δεν χρησιμοποιείς το τραπέζι στην τραπεζαρία και στην κουζίνα, βάλε στο κέντρο του ένα μπολ, καλάθι ή πιατέλα με ωραία φρούτα. Ή ένα βάζο με λουλούδια, που όμως θα πρέπει να είναι ολόφρεσκα και να πετάγονται μόλις μαραθούν.
Τα κάδρα και οι αφίσες που απεικονίζουν φαγώσιμα είναι μια καλή διακόσμηση για τους χώρους του φαγητού. Αλλά αν έχεις κάποιο κλασικό πίνακα που να απεικονίζει μεταξύ άλλων, νεκρούς… φασιανούς, ορτύκια και άλλα κυνήγια, καταχώνιασέ τον, πούλα τον, πέτα τον. Οτιδήποτε αναπαριστά κάτι πεθαμένο δημιουργεί πολύ, μα πολύ κακό φενγκ σούι, κι αυτό είναι μια γενική αρχή, όχι μόνο για τον πλούτο.

· Όταν τρέχουν τα νερά
Στο φενγκ σούι το νερό - όπως αναφέρει η συγγραφέας Βασιλική Τζουράκη- συνδέεται άμεσα με τον πλούτο. Τα σιντριβανάκια και τα ενυδρεία είναι από τα γνωστότερα διακοσμητικά στοιχεία που φέρνουν οικονομική καλοτυχία. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα τέτοιο δίπλα στην είσοδό σου ή, αν έχεις μια επιχείρηση, κοντά στην ταμειακή μηχανή.
Οι διαρροές του νερού θεωρούνται απώλειες και για το πορτοφόλι σου. Φρόντισε λοιπόν να μην υπάρχουν στο σπίτι ή στον χώρο της δουλειάς σου χαλασμένες βρύσες ή άλλα υδραυλικά που στάζουν. Στην τουαλέτα, να τραβάς το καζανάκι με κατεβασμένο το καπάκι. Και να το αφήνεις έτσι: απαράβατη αρχή του φενγκ σούι είναι οι κλειστές λεκάνες και οι κλειστές πόρτες στις τουαλέτες. Και αν οι σωλήνες από αποχετεύσεις είναι ορατοί σε κάποιο σημείο του σπιτιού, κάλυψέ τους με γυψοσανίδα.

· Τα γούρια για περισσότερο χρήμα
Το πιο γνωστό γούρι του πλούτου στο φενγκ σούι είναι τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στη μέση. Το στρογγυλό σχήμα τους συμβολίζει την ευνοϊκή ενέργεια που έρχεται από τον ουρανό και το τετράγωνο άνοιγμα την ενέργεια της γης. Όμως δεν πάνε μόνα τους αλλά σε τριάδες, δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα. Τα νομίσματα αυτά μπορείς να τα έχεις οπουδήποτε:

Στο πορτοφόλι σου, για να μην αδειάζει από χρήματα.
Μέσα στην ατζέντα όπου σημειώνεις τα επαγγελματικά ραντεβού σου ή στο βιβλίο εσόδων σου.
Κάτω από την τηλεφωνική συσκευή σου, για να έχεις αποδοτικά επαγγελματικά τηλεφωνήματα.
Αν έχεις επιχείρηση, κάτω από την ταμειακή μηχανή.
Κάτω από το χαλάκι της εξώπορτάς σου, κρυμμένα σε έναν κόκκινο φάκελο.
Κρεμασμένα από το πόμολο πίσω από την εξώπορτα ή την πόρτα του γραφείου σου.

Άλλο γνωστό γούρι για ευημερία είναι τα κλαδιά από μπαμπού, με τους ίσιους ή στριφτούς μίσχους, που διατηρούνται μέσα στο νερό. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν πρόκειται για μπαμπού αλλά για μια ποικιλία του φυτού δράκαινα. Είναι καλύτερα να τα έχεις σε μονό αριθμό (για το φενγκ σούι οι μονοί αριθμοί θεωρούνται πιο δυναμικοί) και να αλλάζεις τακτικά το νερό τους. Μπορείς να τα βάλεις στη νοτιοανατολική πλευρά ενός δωματίου ή πάνω στο γραφείο σου, αριστερά και διαγώνια από εκεί που κάθεσαι.
Τα φυτά είναι γενικά μαγνήτες καλής ενέργειας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να έχουν μυτερά φύλλα, όπως π.χ. η γιούκα, ή αγκάθια (όχι, τα αγαπημένα σου κακτάκια δεν κάνουν). Αντίθετα, διάλεξε είδη που να έχουν στρογγυλεμένα φύλλα, μια και το σχήμα τους θυμίζει νομίσματα. Πρόσεχε όμως να τα διατηρείς ποτισμένα και σε καλή κατάσταση. Αν είναι καχεκτικά, ξεραμένα ή με σκονισμένα φύλλα δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Επίσης απόφυγε τα μπονσάι και τα φυτά-νάνους. Όπως έχει εμποδιστεί η ανάπτυξή τους, έτσι εμποδίζεται και ο δικός σου πλούτος.
Υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που, εκτός από διακοσμητικά, θεωρούνται από το φενγκ σούι μαγνήτες του πλούτου. Για παράδειγμα τα αγαλματάκια και οι απεικονίσεις από βατράχους, δρακοχελώνες και ψάρια, ιδίως δρακόψαρα. Η καλύτερη θέση γι’ αυτά είναι και πάλι στη νοτιοανατολική πλευρά ενός χώρου, που θεωρείται ο προσανατολισμός που αντιστοιχεί στην οικονομική ευημερία.
Μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα απλούστατο γούρι με τα διάφορα ψιλά, τα πιο μικρά νομίσματα που συνήθως τα αδειάζουμε από τις τσέπες και τα πορτοφόλια μας και τα παρατάμε σε διάφορα σημεία. Βάλε τα σε ένα γυάλινο βαζάκι και δέσε επάνω του μια κόκκινη κορδέλα. Τοποθέτησέ το στο γραφείο σου, αριστερά και διαγώνια από εκεί που κάθεσαι. Στο ίδιο σημείο μπορείς εναλλακτικά να βάλεις κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο, διακοσμητικό ή χρηστικό, καθώς το μέταλλο συνδέεται με το χρήμα.

· Φέρε χρήμα στον χώρο της δουλειάς
Η καλύτερη θέση για να έχεις το γραφείο όπου δουλεύεις είναι απέναντι και διαγώνια από την πόρτα, ή τουλάχιστον σε κάποιο σημείο όπου να μπορείς να βλέπεις την πόρτα χωρίς να …στραβολαιμιάζεις. Καλό είναι επίσης να έχεις πίσω σου ένα τοίχο χωρίς ανοίγματα ή κάποιο συμπαγές χώρισμα. Δεν είναι ευνοϊκό να κάθεσαι με την πλάτη στραμμένη στην πόρτα ή σε παράθυρο (έχεις ακάλυπτα τα νώτα σου), ή ανάμεσα σε πόρτα και παράθυρο που βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Αν πρέπει να κάθεσαι με την πλάτη γυρισμένη στο παράθυρο, τουλάχιστον τοποθέτησε σε αυτό τον τοίχο μια εικόνα που να παριστάνει ένα βουνό, ώστε να σου δίνει συμβολικά μια στήριξη. Μια άλλη αρνητική θέση για γραφείο είναι με το μπροστινό μέρος του κολλημένο στον τοίχο. Είναι σαν επαγγελματικά να πέφτεις με τα μούτρα σε εμπόδια.
Όσο δουλεύεις, μην αφήνεις να μαζεύεται χαρτομάνι πάνω στο γραφείο σου. Με ό,τι ξεμπερδεύεις, τακτοποίησέ το, αρχειοθέτησέ το, πέταξέ το. Επίσης μην ακουμπάς στο πάτωμα φακέλους, ντοσιέ, κούτες και άλλα πράγματα σχετικά με τη δουλειά σου. Κι ακόμα χειρότερα, αν έχεις το πάτωμα για μόνιμη θέση τους! Όταν τελειώνει η εργάσιμη μέρα σου, να συμμαζεύεις το γραφείο σου, γιατί μπορεί εσύ να φύγεις, αλλά η αρνητική ενέργεια θα συσσωρεύεται. Κατά διαστήματα, φρόντισε να ξεσκαρτάρεις τα χαρτιά σου και τα αρχεία σου και να πετάς ό,τι είναι άχρηστο.
Ξεσκαρτάρισμα όμως χρειάζονται και το κομπιούτερ, το κινητό σου και ό,τι άλλο ηλεκτρονικό χρησιμοποιείς. Πέτα κι από εκεί τους άχρηστους φακέλους, έγγραφα, μηνύματα.
Αν στον χώρο εργασίας σου υπάρχει ταμειακή μηχανή, αυτή δεν πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο σημείο που να είναι στριμωγμένη, π.χ. κάτω από μια σκάλα. Αλλά ούτε και κοντά στην τουαλέτα, γιατί αυτό φέρνει διαρροή χρημάτων. Επίσης φρόντισε ο χώρος γύρω της να είναι καθαρός, να μην βρίσκεται δηλαδή πάνω σε ένα πάγκο με αμέτρητα αντικείμενα γύρω να την «πνίγουν». Αν κρεμάσεις δίπλα της ένα καθρέφτη, συμβολικά διπλασιάζεις τον πλούτο σου.
Κάτι άλλο που δεν πρέπει να παραμελείς είναι το αυτοκίνητό σου, ιδίως αν το χρησιμοποιείς για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά και, ακόμα περισσότερο, για να εργάζεσαι. Φρόντισε να βγάλεις από μέσα όλα τα άχρηστα, τα σκουπίδια ή τα ξεχασμένα άσχετα αντικείμενα (περιλαμβάνεται και το πορτ-μπαγκάζ…) και να το έχεις καθαρό. Δέσε για γούρι στον εσωτερικό καθρέφτη ένα κόκκινο κορδελάκι.
Ως προς το ντύσιμό σου, υπάρχει μια αντίληψη που συμβουλεύει, αν θέλεις να πλουτίσεις, να ντύνεσαι συχνά σε χρώματα του μετάλλου (λευκό, ασημί αλλά όχι γκρι, χρυσαφί) και του νερού (που για το φενγκ σούι είναι το μαύρο και το πολύ σκούρο μπλε). Αν θέλεις περισσότερη φήμη, να φοράς χρώματα της φωτιάς (κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ).

· Αν ψάχνεις για δουλειά
Τέλος, αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση δουλειάς, να μερικά μυστικά του φενγκ σούι για την περίπτωση:

Βάλε πίσω από την εξώπορτά σου ένα μικρό άγαλμα ελεφαντάκι, με την προβοσκίδα του ανασηκωμένη. Στερέωσε στην πλάτη του έναν κρύσταλλο χαλαζία. Και φαντάσου ότι σε μεταφέρει στη δουλειά που θέλεις να αποκτήσεις.
Αν έχεις ανάγκη από τη μεσολάβηση ενός συγκεκριμένου προσώπου, γράψε με κόκκινο στιλό το όνομά του σε ένα χαρτί και τοποθέτησέ το στη βορειοδυτική πλευρά του σπιτιού σου. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, εκεί είναι ο προσανατολισμός που αντιστοιχεί στους ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν.
Φεύγοντας για μια συνέντευξη, άφησε αναμμένο το φως της εξώπορτας ή, αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, το πρώτο φως που συναντάς μπαίνοντας στο σπίτι, π.χ. στο χολ.
Στη διάρκειά της συνέντευξης, αν γίνεται, μην διαλέξεις να καθίσεις με την πλάτη στραμμένη στην πόρτα του δωματίου. Ανάμεσα σε ένα κάθισμα με μπράτσα ή χωρίς, διάλεξε το πρώτο, γιατί σου δίνει μια συμβολική στήριξη. Όταν κάθεσαι, μην έχεις στραμμένες τις μύτες των ποδιών σου προς την πόρτα, για να μην …φύγεις από εκεί πριν την ώρα σου.



Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή