Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η πνευματική ενέργεια των τροφών είναι αυτό που έχει σημασία και όχι τόσο η χημική τους σύσταση.

Στην εποχή μας η διατροφή ασχολείται κυρίως με ό,τι έχει να κάνει με τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία, τη θερμιδική αξία και τη γενική χημική σύσταση των τροφών. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία, οι επιστήμονες ελπίζουν να βρουν το "μαγικό κλειδί" των τροφών που τρέφει και στηρίζει το ανθρώπινο σώμα και - πιο σημαντικό - αναπτύσσει την ευεξία και την καλή υγεία.

Όπως και να έχει, δεν είναι μόνο η χημική σύνθεση που καθορίζει το αν η τροφή θα συμβάλλει στην υγεία ή την ασθένεια. Η πνευματική πλευρά της τροφής, δηλαδή η πνευματική της ενέργεια, είναι εκείνη που συμβάλλει στην καλή υγεία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πνεύμα δεν μπορεί να μετρηθεί με εργαστηριακές μεθόδους. Γι΄αυτό, όσο κι αν προσπαθήσουμε με επιστημονικές μεθόδους, δεν μπορούμε

να ανακαλύψουμε στα εργαστήρια την πνευματική διάσταση της τροφής. Όμως η τροφή έχει πνευματική ενέργεια και είναι αυτή η πνευματική ενέργεια που τρέφει το ανθρώπινο πνευματικό σώμα. Από την άλλη πλευρά, η φυσική διάσταση των τροφών, οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπαρά κ.λ.π. είναι εκείνα που τρέφουν το ανθρώπινο φυσικό σώμα.

Είναι εύκολο να δει κανείς τη διαφορά μεταξύ της υγιεινής, ζωντανής τροφής, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πνευματική ενέργεια και της μπαγιάτικης, σάπιας τροφής, η οποία έχει χαμηλή περιεκτικότητα η είναι εντελώς στερημένη από πνευματική ζωτικότητα. Τα φρέσκα λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα πνευματικής ενέργειας, ενώ η ενέργεια έχει χαθεί από τα χαλασμένα λαχανικά. Είναι επίσης αλήθεια ότι τα τρόφιμα που δεν μπορούν να χαλάσουν, όπως τα κατεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά, δεν περιέχουν υψηλή ζωτική ενέργεια. Πράγματι, τα ζωτικά στοιχεία των κατεργασμένων τροφών έχουν αφαιρεθεί εντελώς, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μακροχρόνια συντήρησή τους στα ράφια των καταστημάτων. Αυτό ισχύει και για τον μεγάλο αριθμό βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα οποία περιέχουν λίγη ή και καθόλου πνευματική ενέργεια.

Στις υγιεινές και ζωτικές τροφές, η χρονική διάρκεια που παραμένει η πνευματική ενέργεια μέσα στην τροφή ποικίλλει σύμφωνα με την εξής σειρά: στα δημητριακά παραμένει περισσότερο από κάθε άλλη τροφή, ακολουθούν τα λαχανικά κι έπειτα τα ψάρια, τα οποία χάνουν την πνευματική ενέργεια πολύ γρήγορα. Όσο πιο φρέσκια είναι η τροφή, τόσο περισσότερη πνευματική ενέεργεια περιέχει.

Η θεμελιώδης πηγή της ζωής είναι η πνευματικά ενέργεια. Συνεπώς, για να έχουμε καλή υγεία, είναι πρωταρχικό να καταναλώνουμε τρόφιμα με μεγάλη ποσότητα πνευματικής ενέργειας. Τέτοιες τροφές δίνουν την ώθηση για μεγαλύτερες πνευματικές δραστηριότητες και επίσης καθορίζουν το εάν κάποιος θα είναι δυνατός ή αδύναμος από φυσικής πλευράς. Κι αυτό γιατί, ενώ η φυσική πλευρά των τροφών κτίζει και διατηρεί το φυσικό σώμα, η πνευματική πλευρά δίνει ζωή στη φυσική πλευρά. Γι αυτό είναι πολύ σπουδαίο να δίνουμε έμφαση στην φρεσκάδα και τη ζωτικότητα των τροφών που τρώμε, παρά να ενδιαφερόμαστε μόνο για τα φυσικά τους συστατικά.

Μέισου Σάμα

Άρα, αποφεύγουμε με κάθε τρόπο τα κατεψυγμένα τρόφιμα, τις κονσέρβες και γενικά οποιοδήποτε είδος τροφής περιέχει πολλά συντηρητικά. Το να αγοράζεις για παράδειγμα έναν χυμό του εμπορίου που υποτίθεται ότι είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες δεν έχει απολύτως καμία αξία, αφού αυτός στερείται πλήρως πνευματικής ενέργειας.΄Καλό είναι να έχουμε έναν αποχυμωτή, να αγοράζουμε όσο το δυνατόν πιο φρέσκα φρούτα και να κάνουμε φυσικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Εντέλει, ας αναρωτηθούμε για ποιο λόγο τρώμε. Τρώμε απλά για ηδονή, τρώμε για να μην πεθάνουμε ή τρώμε για να θρέψουμε, να χτίσουμε και να διατηρήσουμε τη πνευματική και φυσική μας υγεία;

Εάν σε αντιπροσωπεύει η τελευταία επιλογή, αξίζει να κάνεις κάποιες μικρές θυσίες για να τραφείς σωστά.
Μωυσής,



Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή
Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας