Σελίδες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Προτίμησε το γέλιο ... γι αρχή

«Όποιος, ελεύθερος από κάθε προσκόλληση, δεν κυριεύεται από τη χαρά τις στιγμές της ευτυχίας
και δεν βυθίζεται στη θλίψη τις στιγμές του πόνου, αυτός βρίσκεται στο επίπεδο της τέλειας γνώσης.
Όποιος αποσύρει τις αισθήσεις του από τα αντικείμενα της απόλαυσης τους, όπως η χελώνα μαζεύει τα πόδια και το κεφάλι μέσα στο καβούκι της, αυτός κατέχει την πραγματική γνώση.
— Μπαγκαβάτ Γκίτα, στίχοι 57, 58



Μέχρι να μπορέσει ο άνθρωπος να μην μπερδεύεται ούτε με το γέλιο, ούτε με την θλίψη, προσωρινά ας προτιμήσει το γέλιο. Για να έχει την απαιτούμενη ενέργεια να ξεφύγει κι από τα δύο. Άλλωστε στο σώμα λατρεύει και περνάει καλύτερα με το γέλιο.

Δώστε στον εαυτό σας την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον κυτταρικό σας χρόνο. Εκεί οι πληροφορίες που παίρνει, σε συντονισμό με το καθημερινό χρόνο δημιουργούν ένα πεδίο δράσης σε μια συνεχής αντίληψη όλων των ψυχοσωματικών δυνατοτήτων μας.

Απλά οι δύο χρόνοι αποκομμένοι φαινομενικά πρέπει να βρουν το κοινό σημείο να ενεργοποιήσουν απ όλα τα απροσδιόριστα και πιθανά μέλλοντα το πραγματικά ιδεώδες και εξισορροπιστικό, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Υπάρχει ένα μη αισθητό παραπέτασμα που μεσολαβεί στην χρονική διαδοχή των σκέψεων και της υλοποίησής τους και γι αυτό θεωρούμε τα εξωτερικά γεγονότα ανεξάρτητα από την ψυχολογία μας.

Η ενδίπλωση των διαφορετικών ταχυτήτων του χρόνου βιώνεται σαν ένα άνοιγμα σε ένα αχανές ζωντανό πεδίο πληροφοριών. Με την εντολή και την θέληση ενός ίσως μελλοντικού και ανώτερου εαυτού επιλέγουμε να ζήσουμε στο καλύτερο δυνατό παρόν!




Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή